De unde vine noul proprietar al Adesgo
Cel mai mare producător de ciorapi din România, Adesgo, și-a schimbat proprietarul. Tranzacţia a fost semnată în luna martie şi urmează să fie finalizată la jumătatea acestui an. Cumpărătorul este compania israeliană Tefron care a preluat pachetul de acțiuni de la Loar BV, deţinută la rândul ei de compania israeliană Argaman Industries.
Compania Adesgo a fost consiliată în procesul de vânzare de Casa de avocatură Muşat & Asociaţii.
„Au trecut aproape 100 de ani de la înfiinţarea companiei-mamă Rotex (…). Din mai multe motive, acum a venit momentul să mergem mai departe, dar sunt mulţumit că acordul nostru cu Tefron asigură continuitatea lucrătorilor loiali ai Adesgo şi Rotex, precum şi a unora dintre principalii noştri clienţi. Adesgo va fi în continuare activă pe piaţa locală din România cu marca Diamond, aflată în creştere, în ceea ce priveşte vânzarea de ciorapi şi dresuri către clienţii de top, precum şi către distribuitori. Din punct de vedere juridic şi comercial, am parcurs un drum lung din momentul în care, în urmă cu câţiva ani, Adesgo a luat decizia de a-şi vinde fabrica şi de a transfera o parte din activitatea sa”, a declarat Raanan Sobel, administrator unic al Adesgo, potrivit Mediafax.
O poveste de 100 de ani
Adesgo are în spate o poveste de circa 100 de ani. În 1926, germanul Arthur Drechsel a înfiinţat la București o companie care avea ca obiect de activitate producerea şi comercializarea ciorapilor din bumbac şi mătase pentru femei.
De-a lungul timpului, compania a avut proprietari de mai multe naţionalităţi – germană, rusă, română, belgiană şi israeliană -, însă producția s-a menținut.
În 2021, afacerile Adesgo au ajuns la 39,2 milioane lei, în creştere cu aproape 16%, față de anul anterior, în timp ce pierderile s-au majorat de la 4,2 milioane lei în 2020, la 8,7 mil. lei, potrivit celor mai recente date de la Ministerul de Finanţe.