Astăzi a sosit decizia de la Agenția Națională de Integritate dezicia privind starea de incompatibilitate a primarului Florin Snae din comuna buzoiană Rușețu.

Este o decizie pe care nici măcar edilul nu o mai aștepta, acesta făcându-și în ultima perioadă bagajele să elibere biroul. Angajații din primărie și viceprimar i-ar fi făcut zile negre edilului, știind că acesta nu va mai putea ocupa funcția de primar al comunei.

„Se impune poprirea pe salariu a edilul Florin Snae pe o perioadă de 6 luni pentru 10% din salariul de bază, de la primirea prezentei.”

Ei bine, decizia ANI a surprins inclusiv liberalii din localitate, care în ultima perioadă au petrecut cu fast posibila înlăturare a edilului din funcție și au chefuit pe cinste. Se zvonește că una dintre liberalele de bază a lui Avramescu, Marieta Boloș, a fost cea care a făcut cărțile pentru mai mulți candidați din localitate pentru obținerea postului de viceprimar în 2024.

În acest moment decizia a sosit la Prefectura Buzău prin poșta specială, urmând să-i fie comunicată zilele viitoare și edilului.

Conform altor informații, până ca ultima instanță să se decidă, edilul suportase prejudiciul adus statului prin desemnarea soției salae în Biroul Electoral.

Florin Snae și-a riscat propria funcție prin desemnarea nevestei în Biroul Electoral

În urmă cu doi ani, Agenția Națională de Integritate a stabilit că Florin Snae s-a aflat în conflict de interese administrativ, întrucât în perioada exercitării mandatului din 2016-2020, a emis la data de 20 august 2020, Dispoziția privind suplimentarea personalului tehnic auxiliar pe lângă Biroul Electoral de Circumscripție Electorală nr. 64 – Rușețu, prin care soția sa a fost desemnată personal tehnic auxiliar al Biroului Electoral de Circumscripție Comunală Rușețu.

Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019, potrivit cărora „primarii și viceprimarii, primarul general și viceprimarii municipiului București sunt obligați să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziție, în exercitarea funcției, care produce un folos material pentru sine, pentru soțul sau ori rudele sale de gradul I” –  coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019, în care se specifică faptul că „alesul local aflat în conflict de interese în condițiile prevă­zute de cartea I, titlul IV, din Legea nr. 161/2003, cu modificările și completările ulterioare, are obligația să se abțină de la emiterea sau participarea la emi­terea ori adoptarea actului administrativ, de la înche­ierea sau participarea la încheierea actului juridic respectiv, care ar putea produce un folos material pentru sine sau pentru soț, soție sau rude ori afini până la gradul al II-lea inclusiv”.