Despăgubire uriașă pentru un pacient decedat din cauza infecțiilor din spital
Justiția a acordat despăgubiri în valoare de 300.000 de euro unui pacient care a fost operat cu succes, dar a murit în urma infecțiilor nosocomiale.
După 6 ani de lupte în instanțe, pentru prima dată în istoria Clujului medical, o familie câștigă 300.000 de euro despăgubiri pentru că o rudă apropiată a fost omorâtă într-un spital din Cluj-Napoca de bacterii nosocomiale multirezistente.
”Acum 6 ani, o doamnă pe nume Anamaria Bali m-a contactat și printre lacrimi de indignare și disperare mi-a povestit cum i-a fost omorât soțul pe secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean Cluj, după ce a fost infectat cu mai multe bacterii ucigașe.
L-am cunoscut tot atunci și pe fiul doamnei Bali care rămăsese fără tată, Denair este numele lui, un băiat de 10 ani, absolut minunat, extrem de talentat la muzică, care a rămas fără sprijinul tatălui din cauza unor grave neglijențe ale personalului medico-sanitar de pe secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean Cluj.
Denair are astăzi 16 ani…
I-am încurajat să lupte pentru dreptate!
6 ani a durat ca această familie să-și găsească DREPTATEA în instanțele din România, ADEVĂRUL a fost tot timpul de partea lor”, a precizat deputatul Emanuel Ungureanu.
Acesta a felicitat justiția română. ”Felicitări justiției clujene, un MARE BRAVO celor două judecătoare, Emese Luca și Șoimița Pop care i-au făcut dreptatea lui Denair și mamei lui.
Felicitări și avocatului Dorin Tătaru din Cluj-Napoca care a luptat ca un tigru cu mafia de la Medicină Legală, o luptă inegală.
Sentința de astăzi, deși nu este definitivă, îmi arată pentru PRIMA DATĂ în ultimii 30 de ani, că EXISTĂ SPERANȚĂ.
ASTĂZI S-A FĂCUT DREPTATE PENTRU DENAIR!”, a mai spus Ungureanu.
Familia Bali a revenit din Spania în România și a sperat că își va găsi liniștea aici, dar capul familiei și-a găsit sfârșitul într-un spital vechi și în care infecțiile fac ravagii.
Ungureanu i-a acuzat pe cei de la Medicina Legală și abuzuruile comise, dar și ”mărturiile mincinoase ale unor medici care s-au dus în instanță și au spus că nu este cauza morții aceste infecții nosocomiale”.