Despre Copiii Miei și nu numai

Publicat: 03 mai 2024, 15:00, de Manuela Dumitru, în Dialogurile Puterii , ? cititori
Despre Copiii Miei și nu numai
Fotovideo Florina Dumitrache

Copiii Miei nu sunt doar ai ei, ai Miei Scarlat. Sunt și ai celor care i-au părăsit și ai celor care i-au regăsit. Diferențele sunt faptele bune pe care acești copii le găsesc și poate că  le învață în casa Miei. În Vinerea Mare, la Dialogurile Puterii, despre durere și suferință, despre iubire, copii și societate cu Mia Scarlat de la Asociația Copiii Miei.

Povestea Miei nu este despre un copil, doi… 8,10…Acum, vorbește despre peste 40 de copii, într-o scară de bloc, la propriu, în Chiajna.

Copiii Miei este o  asociație non-profit, nonguvernamentală, creată în urmă cu peste 20 de ani. 23 de ani,  din dorința de a schimba, de a aduce o îmbunătățire prin puterea binelui, a frumosului, a adevărului, a educației în viețile unor copii care se nasc, din păcate, sub semnul incertitudinii. Fie că este vorba de zone sociale defavorizate sau fie că este vorba de copii care sunt expuși unui mod de educație greșit ce poate duce spre dezastru.

Despre Mia și despre copiii ei vorbește povestea lor de viață, o poveste plină de durere și iubire, împăcare, poate resentimente, dezamăgiri, încercări, reușite și împliniri.

”Poate că totul ar trebui căutat în însăși copilăria mea, care este o copilărie ce a stat sub semnul durerii și al incertitudinii, dar care, de fapt, a fost o școală a învățării prin tot ceea ce mi s-a întâmplat mie ca și copil, ne spune Mia Scarlat.De fapt, am devenit mult mai puternică și în clipa în care am fost pusă în fața copiilor ce trăiau în case de copii sau copii abandonați pe stradă, în subterane, am găsit puterea de a îmi dori să fac o schimbare în viețile lor, așa cum în însăși viața mea se produsese o schimbare prin educație și prin suportul pe care niște oameni deosebit de generoși mi l-au acordat mie de-a lungul existenței mele. Deci, cred că tot ceea ce mi s-a întâmplat în copilărie și adolescență, toată suferința și toată durerea aceea care au determinat în mine o formă de durere maximă. A constituit școala mea de pregătire pentru abordarea durerii altora. Practic, nu mai mi-era teamă să mă confrunt cu durerea, să mă confrunt cu violența celor care dețineau destinele unor copii. Nu mai era frică că voi primi bătaie sau voi fi alungată. Și atunci am intrat în zonele acelea ale durerii celorlalți, în care am avut curajul să înfrunt, așa cum am spus, violența, durerea și să iau de acolo copiii care aveau nevoie atât de multă de iubire, de ocrotire, de un suport ce să le schimbe viața și lor, așa cum și viața mea fusese schimbată de alții. Și, știți, a fost momentul în care Dumnezeu m-a chemat să fac ceea ce fac.”

Ce face Mia Scarlat pentru mulți copii, în casa din Chiajna, cum îi aduce acolo, cum se gospodăresc, cum învață să iubească, să trăiască, aflați din podcastul Dialogurile Puterii de la ora 19.00.