Destinația de vacanță din România care i-a impresionat pe japonezi. Fost ambasador: Lucrurile se mișcă în direcția corectă

Publicat: 02 mart. 2025, 20:24, de Ionut Jifcu, în ACTUALITATE , ? cititori
Destinația de vacanță din România care i-a impresionat pe japonezi. Fost ambasador: Lucrurile se mișcă în direcția corectă
sursa foto: exploreazadeltadunarii.ro/

Delta Dunării a devenit o destinaţie de vacanţă şi pentru turişti din orientul îndepărtat, japonezii fiind cei care au ajuns să îndrăgească zona din judeţul Tulcea.

Fostul ambasador al României în „Ţara Soarelui Răsare”, Ovidiu Dranga, a declarat recent că România este apreciată de turiștii japonezi pentru locurile sale neobișnuite și deschiderea față de turiști, dar necesită o promovare mai puternică, în special prin social media.

„Mulți turiști japonezi cu care am interacționat de-a lungul timpului spun că România are un farmec aparte, atrage prin locuri neobișnuite pentru ei, precum Delta, nordul Moldovei, dar și prin faptul că există o deschidere foarte mare în câteva zone în a atrage turiștii străini și, desigur, pe cei japonezi”, a afirmat fostul ambasador Ovidiu Dranga, la DCNews.

El a adăugat că ţara noastră ar avea nevoie de o promovare mai eficientă, inclusiv prin social media.

„A crescut calitatea infrastructurii. Lucrurile se mișcă în direcția corectă. Probabil că e nevoie de mai multă promovare, de metode noi de a promova. În social-media se joacă foarte multe lucruri, nu doar zona politică”, a spus Dranga.

Farmecul Deltei

Delta Dunării oferă o varietate de atracții și activități care nu lasă loc plictiselii, indiferent de durata sejurului. Printre cele mai importante obiective turistice se numără Farul din Sulina, construit de Imperiul Otoman la începutul anilor 1800 și care rezistă și astăzi.

Satul Mila 23, accesibil doar pe apă, oferă o privire autentică asupra vieții lipovenilor. Pădurea și satul Letea, o bijuterie naturală din Rezervația Biosferei Delta Dunării, se remarcă prin dunele de nisip și vegetația subtropicală, fiind un loc unic în peisajul natural al regiunii. Iubitorii de istorie vor aprecia Cetatea Enisala, singura cetate medievală din Dobrogea, care oferă priveliști spectaculoase.

Insula Sacalin și Satul Sfântul Gheorghe, alături de Plaja Sfântul Gheorghe, sunt și ele destinații de neratat. Gura Portiței este un alt loc aparte care merită vizitat, iar Muzeul Delta Dunării oferă o oportunitate de a înțelege mai bine biodiversitatea regiunii. Satul Crișan, înconjurat de lacuri și canale, adăpostește trasee turistice ce completează perfect explorarea Deltei.

Aceste locuri unice din Delta Dunării sunt ideale pentru o experiență turistică completă, fie că este vorba despre istorie, natură sau tradiție.

Japonezii vin în Europa, iar ţara lor e „sufocată” de turişti

În 2024, turiștii străini au cheltuit 8.140 miliarde de yeni în Japonia, depășind recordul anterior de 5.310 miliarde de yeni din 2023, conform datelor Organizației Naționale de Turism din Japonia (JNTO). Creșterea numărului de vizitatori se datorează în principal deprecierii yenului și reluării curselor aeriene internaționale după pandemie.

Până în noiembrie 2024, numărul vizitatorilor a depășit recordul din 2019 de 31,88 milioane, iar Guvernul japonez vizează atragerea a 60 de milioane de turiști anual și creșterea cheltuielilor acestora la 15.000 miliarde de yeni până în 2030.

În ciuda dificultăților legate de supraturism și lipsa de personal în sectorul ospitalității, autoritățile intenționează să încurajeze turiștii să viziteze și regiunile mai puțin vizitate, îmbunătățind accesul la aeroporturile regionale.

În decembrie 2024, Japonia a înregistrat un nou record de vizitatori străini, iar în fiecare lună a fost observată o creștere de cel puțin 30% comparativ cu 2023. Turismul a devenit al doilea cel mai mare sector de export al Japoniei, după automobile, depășind componentele electronice.