Diana Șoșoacă și alianța cu Alternativa pentru Germania: „Suveraniștii” își fac grup!
Diana Șoșoacă, liderul partidului S.O.S. România, se aliază cu Alternativa pentru Germania (AfD) și alte partide naționaliste din Europa pentru a forma un nou grup politic în Parlamentul European, intitulat „Suveraniștii”. Această coaliție promite să agite apele politicii europene, aducând în prim-plan idei și valori naționaliste într-un context dominat de globalism și birocrație excesivă. Sigur, nu birocrația excesivă îi deranjează pe fripturiști, de vreme ce se înfruptă copios din toate avantajele statutului de birocrat inutil.
Formarea grupului „Suveraniștii”
Potrivit mai multor publicații germane, inclusiv Spiegel, noul grup parlamentar, „Suveraniștii”, va include, pe lângă S.O.S. România, și alte partide naționaliste din diverse țări europene. Această mișcare vine pe fondul unei creșteri a sentimentelor eurosceptice și naționaliste în mai multe state membre ale UE.
Liderul AfD a confirmat că a solicitat deja Parlamentului European o sală pentru 100 de persoane pentru a găzdui ședința inaugurală a noului grup. Baza ideologică a grupului se va axa pe „Declarația de la Sofia” a partidului Renaștere din Bulgaria, care critică birocrația UE și solicită negocieri de pace în contextul războiului din Ucraina.
Interesant! Iată deci un grup parlamentar iubitor de pace. Ceva ne spune că pacea pe care o iubește atâta acest grup de babe mahmure are foarte mare legătură cu recentele propuneri de pace avansate de Putin.
Membrii noului grup
Printre partidele care se vor alătura „Suveraniștilor” se numără:
- Renașterea din Bulgaria
- Se Acabó La Fiesta din Spania
- NIKI (Mișcarea Patriotică Democrată) din Grecia
- Konfederacja Wolność i Niepodległość din Polonia
- Hnutie Republika din Slovacia
- Hazank Mozgalom din Ungaria
- Reconquête din Franța, reprezentată de Sarah Knafo, partener și consilier al liderului de partid Eric Zemmour
Implicații politice și strategii viitoare
Formarea acestui nou grup parlamentar poate avea multiple implicații asupra politicii europene. În primul rând, consolidarea forțelor naționaliste și eurosceptice ar putea duce la o creștere a influenței acestor ideologii în Parlamentul European. „Suveraniștii” ar putea să-și folosească platforma pentru a promova politici anti-birocrație, reducerea centralizării puterii în UE și consolidarea suveranității naționale a statelor membre.
Platformă? Pe bune?
În cazul SOS… platforma e mult spus. Delirul incontinent al Marii Călărețe e profund visceral, nu are caracterul unui discurs inspirat de principii adunate, coerent și strategic, într-o platformă. Șoșo produce politică între toaletă și standul cu gogoși. Orice eructație devine declarație politică. Orice flatulație devine manifest!
Diana Șoșoacă, cunoscută pentru pozițiile sale agresiv-insultătoare, va juca un rol de primadonă în această nouă coaliție. În cadrul Comitetului Executiv al S.O.S. România, ce va avea loc luni la Poiana Brașov, se vor discuta strategiile pentru alegerile prezidențiale și parlamentare din acest an, iar presa speculează că Diana Șoșoacă va candida la prezidențiale. De fapt, a anunțat-o, foarte recent, însăși Marea Călăreață! Chiar de la Bruxelles!
Context și perspective
Alianța dintre Diana Șoșoacă și AfD vine într-un moment de schimbare și reevaluare a politicilor europene. Cu o creștere a euroscepticismului și a naționalismului în multe țări, această nouă coaliție ar putea să capteze atenția și suportul unei părți semnificative a populației. Totodată, rămâne de văzut cum vor reacționa celelalte grupuri politice din Parlamentul European la formarea „Suveraniștilor”.
De rău augur…
În concluzie, formarea noului grup politic european „Suveraniștii” reprezintă o mișcare semnificativă în peisajul politic european, cu potențialul de a influența direcția în care se îndreaptă Uniunea Europeană. Diana Șoșoacă, împreună cu aliații săi naționaliști, se pregătește să aducă schimbări importante și să promoveze o agendă bazată pe suveranitate națională și reducerea influenței birocrației europene. Asta dacă încercăm să formulăm civilizat ceva care va avea legătură doar cu ordinele primite de la Kremlin: agenda lui Putin.