Diferenţa dintre puiul crescut la curte şi cel din supermarket
Specialiştii în nutriţie ne spun la ce să fim atenţi când cumpărăm carne de pasăre din supermarket pentru că este o mare diferență între puiul crescut la curte și cel din supermarket.
„Sursa este foarte importantă. Un alt factor important este timpul în care a crescut pasărea până la sacrificare. Adică păsările crescute cu porumb au un timp de 56 de zile de la ieşirea din ou. Altfel, în 2-3 săptămâni, puiul devine matur, tocmai datorită acelei compoziţii de grâne şi substanţe cu care se grăbeşte creşterea lor”, a explicat Lygia Alexandrescu, nutriţionist.
Gustul este, însă, criteriul decisiv. „Carnea are o altă textură. În primul rând, este un pic mai tare şi de multe ori copiii noştri nu o preferă, dar soluţia este tocarea ei şi gătirea. Gustul este absolut special.
Dacă vedem la un pui crescut convenţional, industrial, vedem pulpa, capătul osului, acele oase se rup imediat. Zgârciul şi osul sunt moi, se pot mesteca. La puiul de ţară nu se întâmplă asta”, adaugă Lygia Alexandrescu.
„Au fost multe sesizări. Sunt tot mai multe sesizări în ultima perioadă şi cred că fiecare dintre noi ar trebui să fim mai atenţi şi mai responsabili atunci când discutăm despre astfel de produse”, a declarat Sorin Mierlea, InfoCons, citat de observatornews.ro.