Dinamo va avea un nou Stadion. Doar jucătorii mai lipsesc!
Dinamo va avea un nou stadion de 25.000 de locuri, construit pe vechiul amplasament ce va costa aproape 100 milioane de euro. Gurile rele mai spun că doar jucătorii ar mai trebui cumpărați să joace pe teren.
După multe tergiversări, scandaluri, schimbări de planuri, dosare la DNA, iată că va intra în linie dreaptă construcția noului Stadion Dinamo, pe vechiul aplasament.
Pentru a atrage simpatia suporterilor dinamoviști, toți miniștri de interne, dar și primarii Sectorului 2, din ultimii 5 ani, au anunțat că vor începe lucrările la arena din Ștefan cel Mare, pe mandatul lor.
Scandal, proteste, dosare penale pentru noul stadion Dinamo
Primele demersuri au început în 2017, atunci când Dinamo a fost ales printre cele cele 4 stadioane (Steaua, Giulesti, Arcul de Triumf, Dinamo), avute în vedere pentru EURO2020.
Dar la acel moment, Nicolae Badea care semnase în condiții cel puțin dubioase un acord pentru administrarea arenei pe o perioadă nedeterminată, nu a vrut să cedeze Stadionul Dinamo către Compania Națională de Investiții. După un control al Ministerului Afacerilor Interne, concluziile au fost trimise la Direcția Națională Anticorupție, existând suspiciuni rezonabile de corupție privind modul cum a ajuns un bun al statului pe mâinile pe mâinile unui grup restrâns de persoane.
Litigiul dintre cele două entități Clubul Dinamo și Asociația FC Dinamo, deținută de Nicolae Badea, a făcut ca amplasamentul pentru construcția noului stadion Dinamo să fie schimbată, tot în Ștefan cel Mare, dar în locul velodromului.
După saga Badea, de data aceasta au apărut la rampă cicliștii, care au organizat o serie de proteste, punând bețe în roate constructiei pentru noul Stadion Dinamo. Dărâmarea velodromului a fost astfel blocată de mai multe asociații care nu au fost de acord și au acționat în instanță clubul.
Citește și: Cum a fost dat clubul de fotbal Dinamo pe mâna fiului unuia dintre cei care au devalizat Bancorex
Doi se bat și al treilea câștigă…
În final Dinamo va avea un nou stadion: „Am spus de la preluarea mandatului că un obiectiv al meu este acela de a realiza un complex sportiv modern pe actualul amplasament al stadionului Dinamo. Suntem în acest moment într-o situație fericită în care, zilele trecute, s-a finalizat licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate. Termenul este stabilit prin contract, 90 de zile, valoarea contractului este de 800.000 de lei. În 90 de zile, antreprenorul se angajează să pună pe masă un document din care să rezulte toată documentația pentru demolarea actualului stadion”, declara Lucian Bode la finalul anului trecut la Gala Dinamo.
Cum va arăta noul Stadion Dinamo
Dotările pe care noua arenă din Ștefan cel Mare le va avea sunt mult peste media obișnuită, întreg complexul fiind încadrat în categoria a 4-a (ex”Elite”) conform clasificării UEFA, cu o capacitate netă de aproximativ 25.000 de locuri, urmând a avea 5 vestiare (gazde, oaspeți, arbitri, copii de mingi, personal auxiliar).
Terenul de joc va avea dimensiunile 105 x 68 metri, iar distanțele până la tribune vor fi de 125 x 85 metri.
Complexul va fi dotat cu circa 2.000 de locuri pentru zona VIP, dar și locuri speciale pentru persoanele cu dizabilități şi pentru însoțitorii acestora.
Vor exista magazine de suveniruri, de articole sportive (fan-shopuri) și spaţii pentru alimentaţie tip fast-food & bauturi racoritoare, amplasate în fiecare tribună a stadionului, restaurant (pub), spaţii pentru presă şi săli pentru conferinţe şi activităţi de protocol.
Nu este uitată nici zona de presă care va conține 2 studiouri tv.
Tot în Ștefan cel Mare vor fi construite 10 săli de antrenamente, un hotel pentru sportivi, centru de recuperare și o parcare generoasă pentru cca 1000 de mașini.
Nu în ultimul rând, Arena Dinamo va beneficia de un lucru foart important, un heliport certificat care să permită aterizarea elicopterelor MAI ce execută misiuni în situații de urgență (SMURD), construit la înălțimea copertinei tribunelor, cu acces direct în Spitalul Clinic de Urgență București.
Arena Dinamo va avea modernizate și căile de acces/evacuare, din 3 direcții: Șos. Ștefan cel Mare, Calea Floreasca și Bd. Barbu Văcărescu.