Directorul SALROM, despre surparea străzilor din Slănic: Pare că situația s-a stabilizat!
Localnicii din orașul Slănic sunt îngrijorați după ce o porțiune din stradă s-a surpat. Aceștia sunt de părere că de vină ar fi chiar zăcământul de sare pe care stă, de altfel, întreaga localitate. Directorul de la SALROM (Compania Națională a sării) a venit cu clarificări vis-a-vis de acest subiect.
Directorul SALROM atrage atenția și susține că surparea nu are nicio legătură cu exploatarea sării, pentru că zona se află departe de punctele de exploatare. Mai mult, acesta susține că zona este monitorizată.
”O să pun la dispoziția presei inclusiv acel studiu geo care arată că sarea se află la peste 38 de metri. Nu poate afecta. Nu pot fi alunecări. În al doilea rând, ai straturi de nisip, pietriș și șisturi argiloase care duc la alunecări naturale, mai ales atunci când nu drenezi apele fluviale cum trebuie. Șisturile argiloase alunecă, dar nu e din vina exploatărilor de sare. Repet, nu asta e problema acolo. Noi suntem obligați să monitorizăm anual tot ceea ce se întâmplă. Suntem obligați să facem forajele anuale pe care le facem. În general, lucrurile se țin sub control.”
Directorul SALROM: Pare că situația s-a stabilizat
Printre experții prezenți la fața locului, s-au numărat și inginerul geologic, dar și directorul tehnic al SALROM, care fac parte și din Comitetul Local pentru Situații de Urgență.
”La fața locului s-au aflat și inginerul geologic, dar și directorul tehnic de la SALROM. Aceștia fac parte și din Comitetul Local pentru Situații de Urgență. Se află la locul inicidentului și raportează din oră în oră ceea ce se întâmplă acolo. Conflorm CLSU, pare că s-a stabilizat situația”, a mai transmis directorul SALROM în EXCLUSIVITATE pentru Ziarul Puterea.
Reamintim că, în cursul acestei zilei, o parte a unei străzi din orașul Slănic Prahova s-a surpat, chiar în fața sediului Poliției din localitate. În urma acestui incident, 20 de persoane au fost evacuate din zonă. Ulterior, au fost montați senzori care să indice dacă terenul se deplasează în continuare și a fost creat un perimetru de siguranță. Totodată, experții în domeniu au ajuns cu un elicopter Black Hawk la locație, în vederea identificării motivului surpării terenului.
Primele măsuri anunțate de prefectul de Prahova – Emil Drăgănescu
Prefectul județului Prahova, Emil Drăgănescu, a declarat joi, imediat după prăbușirea unei străzi din Slănic, că au fost luate primele măsuri în urma acestui incident.
„În momentul de față, autoritățile locale au luat decizia, și eu i-am sprijinit în această decizie, de a ruga locatarii din primele două blocuri afectate să părăsească zona, cel puțin până la momentul în care vom avea o situație sau un răspuns clar din partea specialiștilor”, a precizat Emil Drăgănescu, prefectul județului Prahova.