Doar Biserica mai este alături de sinistrați. 2.600 de familii primesc daruri de Paște de la Arhiepiscopia Dunării de Jos
:format(webp):quality(80)/https://www.puterea.ro/wp-content/uploads/2025/04/WhatsApp-Image-2025-04-11-at-22.13.13.jpeg)
Dacă în toamna anului trecut, în precampania pentru alegerile parlamentare și prezidențiale localitățile afectate de inundații din județul Galați erau luate cu asalt de miniștri, parlamentari și politicieni de toate culorile care voiau să fie cât mai vizibili în încercarea de a-și demonstra dorința de a ajuta familiile cărora viitura le-a distrus casele, acum doar reprezentanții Bisericii încearcă să ajute familiile de sinistrați.
Deși este campanie electorală ca și în toamna anului trecut, politicienii nu se mai îngrămădesc să ajungă la familiile sinistrate, deși pentru acești oameni lucrurile nu s-au schimbat prea mult în ultimele luni. Nu au primit despăgubiri pentru locuințele distruse, alegându-se doar cu un ajutor de urgență de 10.000 lei și un voucher pentru electrocasnice.
Le mai vine în ajutor doar Arhiepiscopia Dunării de Jos, care prin programul social-filantropic „Din ospățul credinței la masa dragostei de Sfintele Paști” le oferă pachete cu alimente pentru masa de Paște.
Peste 2.600 de familii din județul Galați afectate de inundațiile din septembrie vor primi din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos câte un pachet cu daruri de Paște constând în carne de miel, ulei, ouă și cozonaci.
„În această perioadă prepascală, printr-un parteneriat încheiat de Arhiepiscopia Dunării de Jos cu mai mulți distribuitori autorizați de alimente și produse de panificație, fiecare familie din cele 2.651 afectate de inundațiile de anul trecut primesc pachete cu câte 3 kilograme de carne de miel, un carton de ouă, un cozonac și o sticlă de ulei. Darurile pascale sunt în valoare de peste 530.000 lei’”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.
Potrivit reprezentanților arhiepiscopiei, mai multe transporturi cu daruri au ajuns deja în localitățile afectate de inundații, în mijlocul oamenilor greu încercați aflându-se arhiepiscopul Dunării de Jos, ÎPS Casian.
„De la primele ore ale dimineții, mai multe transporturi pline cu daruri au ajuns, de la Galați, în zona sinistrată din Câmpia Covurluiului, pentru familiile greu încercate de revărsarea apelor din toamna anului trecut. O mare parte din darurile de astăzi au fost descărcate la Centrul social parohial din localitatea Slobozia Conachi, de unde au fost distribuite către sinistrați.
Pentru cei care nu s-au putut deplasa, clericii și voluntarii au mers pe la casele familiilor sinistrate și le-au oferit. În mijlocul semenilor noștri greu încercați s-a aflat Părintele Arhiepiscop Casian.
În biserica din Slobozia Conachi, ierarhul Dunării de Jos și beneficiarii acestor ajutoare au înălțat, mai întâi, rugăciuni către Milostivul Dumnezeu și au mulțumit slujitorilor Sfintelor Altare și tuturor donatorilor și sprijinitorilor din Patriarhia Română care au contribuit la achiziționarea darurilor oferite în aceste zile, dar și pentru toate ajutoarele de hrană, de lemne, de sobe, articole vestimentare, produse pentru curățenie și multe alte bunuri primite chiar de la începutul necruțătoarei calamități”, se spune în comunicatul arhiepiscopiei.
Peste 600 de copii din familiile sinistrate primesc îmbrăcăminte și încălțăminte
Este acordată o atenție deosebită și copiilor din familiile sinistrate. Peste 600 de copii din 18 localități din județul Galați afectate de inundațiile din septembrie vor primi din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos articole îmbrăcăminte și de încălțăminte.
„În Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, a început implementarea programul social-filantropic << Ne înnoim de Sfintele Paști>> pentru copiii din familiile sinistrate din județul Galați.
În cadrul acestui program eparhial, peste 600 de copii care provin din familiile sinistrate din 18 localități afectate anul trecut de revărsarea apelor primesc în aceste zile articole vestimentare și încălțăminte în valoare de aproximativ 240.000 de lei”, au mai precizat reprezentanții arhiepiscopiei.