Ce dobânzi sunt la titlurile de stat Tezaur ediția 7 aprilie – 7 mai 2025

Publicat: 07 apr. 2025, 21:30, de Rona David, în Finanțe , ? cititori
Ce dobânzi sunt la titlurile de stat Tezaur ediția 7 aprilie - 7 mai 2025

Programul Tezaur, prin care populația poate achiziționa titluri de stat folosite pentru finanțarea datoriei publice și deficitului bugetar, continuă.

Ministrul Finanțelor a anunțat lansarea, începând cu 7 aprilie, unei noi ediții a Programului TEZAUR, care le permite românilor să investească în titluri de stat cu dobânzi anuale de 6,60%, 7,30% şi 7,60%, pentru maturități de 1, 3 şi 5 ani, potrivit unui comunicat oficial.

Unde și cum pot fi cumpărate titlurile de stat:

  • Între 7 aprilie – 7 mai 2025, prin platforma Ghișeul.ro;
  • Între 7 aprilie – 8 mai 2025 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online;
  • Între 7 aprilie – 9 mai 2025 de la sediul unităților Trezoreriei Statului;
  • Între 7 aprilie – 8 mai 2025 în mediul urban și 7 aprilie – 7 mai 2025 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Platforma Ghişeul.ro permite achiziționarea online a titlurilor de stat de către persoanele fizice înregistrate în SPV.

Pentru a participa, românii trebuie să aibă vârsta de peste 18 ani, să dețină un card de identitate valabil în România şi un cont pe platforma Ghişeul.ro, precum și un card de debit emis în România sau într-o țară agreată pentru Programul TEZAUR.

În prima ediţie, desfășurată între 10 martie şi 4 aprilie, românii din ţară şi din diaspora au subscris aproape 720 milioane lei prin Ghişeul.ro, dintr-un total de 2,16 miliarde lei investite, înregistrându-se peste 72.000 de ordine de subscriere.