Unii oameni cred că berea și alte băuturi alcoolice au proprietăți care sunt bune pentru celulele nervoase, dar știința sugerează altceva. Un neurolog a avertizat că berea ar putea crește riscul de apariție a bolii Alzheimer la bătrânețe.

Potrivit neurologului american Dr. Richard Restak, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani ar trebui să renunțe complet la alcool, scrie Daily Mail.

„Alcoolul este o neurotoxină foarte slabă, nu este bună pentru celulele nervoase”, a scris Dr. Restak în cartea sa, The Complete Guide to Memory: The Science of Strengthening Your Mind.

Neurologul a remarcat că este important ca oamenii să se abțină de la alcool în acea etapă a vieții când conservarea neuronilor este crucială. El a subliniat că la vârsta de 65 de ani, riscul de a dezvolta demență crește de cinci ori, iar această rată continuă să crească la fiecare cinci ani.

Cercetările organizației britanice de caritate Alzheimer’s Society au arătat că un consum excesiv de alcool crește riscul de a dezvolta demență. Potrivit oamenilor de știință, oamenii care nu beau bere acum, nu ar trebui să facă acest lucru nici în viitor.

Totuși, berea cu hamei poate reduce riscul de a dezvolta demență

Cercetătorii de la Universitatea din Milano Bicocca au descoperit că berea cu hamei poate reduce riscul de a dezvolta demență, dar numai dacă este consumată în cantități moderate. Ei au testat patru tipuri comune de extracte de flori de hamei găsite în bere pentru a vedea cât de bine previn agregarea proteinelor din creier care pot duce la boala Alzheimer. În timpul testelor, oamenii de știință au reușit să blocheze acumularea de proteine ​​​​beta-amiloide în jurul celulelor.

Cu toate acestea, cercetătorii nu recomandă consumul de bere și alte băuturi alcoolice la bătrânețe. Ei au avertizat că astfel de băuturi pot avea un impact negativ asupra sănătății.