Cum să scapi de mahmureală dacă bei prea mult de Paște
Azi, foarte lume petrece în familie, la iarbă verde sau la restaurant. Meniul zilei va fi bazat pe foarte multă mâncare, dar și pevalcool, în cazul multor oameni, așa că am considerat că poate v-ar interesa câteva sfaturi despre cum se scapă rapid de mahmureală.
Imediat ce te trezeşti, bea două pahare mari cu apă rece, pentru a contracara deshidratarea.
Bea şi un pahar mare cu suc de grepfrut, portocale sau roşii. Sucul de fructe conţine fructoză, care accelerează metabolizarea alcoolului.
Dacă eşti consumator de cafea, bea una sau două căni cât mai repede. Cofeina este un vasoconstrictor, adică micşorează diametrul vaselor de sânge cerebrale dilatate. Trebuie doar să nu exagerezi. Ca şi alcoolul, cofeina este un diuretic şi, dacă bei prea multă, te vei deshidrata şi mai tare.
Odată ce ai trecut peste senzaţia de greaţă, prepară-ţi un castron cu supă de pui. Acesta va înlocui cantităţile de sare şi potasiu pe care organismul le-a pierdut atunci când ai băut.
Bananele sunt bune la mahmureală
De asemenea, un milkshake de banane reprezintă o metodă foarte bună pentru a înlocui potasiul şi alte nutrimente pierdute în acea noapte de beţie. Amestecă o jumătate de cană de lapte cu o banană şi două linguriţe de miere într-un blender. Banana este o sursă bună de potasiu iar mierea este bogată în fructoză.
Faceți o plimbare ca să scăpați de mahmureală
Deşi instinctul îţi spune să stai în pat, o să te simţi mai bine dacă faci o plimbare scurtă sau ieşi la o alergare. Astfel, vei mări secreţia de endorfine, analgezicele naturale ale organismului. Consumul crescut de alcool reduce cantitatea de endorfine din organism, scrie csid.ro.
Cum se previne mahmureala
Bea încet! Organismul metabolizează alcoolul într-un ritm constant de aproximativ 30 ml pe oră. Dacă îi acorzi organismului ceva mai mult timp să îl metabolizeze, la creier va ajunge mai puţin alcool.
Alternează băuturile alcoolice cu apă minerală, suc de fruce şi alte băuturi fără alcool.
Evită şampania şi orice băuturi alcoolice carbogazoase (gin tonic şi rom cu cola, de exemplu). Acidul face ca alcoolul să ajungă în sânge mai rapid.