După scandalul Kinder cu salmonela, Ferrero evită ingredientele de origine animală şi lansează Nutella vegană

Publicat: 03 sept. 2024, 23:16, de Ady Ivașcu, în Internațional , ? cititori
După scandalul Kinder cu salmonela, Ferrero evită ingredientele de origine animală şi lansează Nutella vegană

După scandalul Kinder cu salmonela, producătorul italian de dulciuri Ferrero evită ingredientele de origine animală şi începe să comercializeze o versiune pe bază de plante a celebrei sale creme de ciocolată Nutella în mai multe ţări europene, a anunţat marţi compania.

Ferrero a pierdut zeci de milioane de euro din cauza contaminării ciocolatei cu salmonela

În urmă cu mai bine de doi ani, scandalul din jurul apariţiei salmonelei în ciocolata Kinder a costat compania italiană Ferrero zeci de milioane de euro, respectiv aproape 40% din cifra de afaceri de Paşte.

Sursa de infecţie a fost identificată la o fabrică din Arlon, în filtrul rezervorului de unt.

Ferrero lansează Nutella Plant-Based

În prezent, din ce în ce mai mulţi consumatori aleg să îşi reducă şi chiar să evite produsele de origine animală, din motive ce ţin fie de regimul alimentar, fie de modul de viaţă, a precizat compania.

Noua „Nutella Plant-Based” va fi disponibilă, începând cu data de 4 septembrie, în magazinele din Italia, Franţa şi Belgia.

Pentru a evita orice ingredient de origine animală, compania a decis să elimine laptele şi să adauge ingrediente vegetale precum năut sau sirop de orez în reţeta originală.

Ferrero dă asigurări că nu a făcut niciun compromis când vine vorba de gust.

Pe lângă crema de ciocolată Nutella, grupul italian mai produce şi pralinele Ferrero Rocher şi ouăle de ciocolată Kinder.

Ferrero precizează că produsul nu este recomandat consumului de către persoanele alergice la proteinele din lapte, deoarece este fabricat într-o facilitate în care se procesează lapte.

Creată în urmă cu 60 de ani, crema de ciocolată Nutella este vândută, în versiunea sa tradiţională, în aproape 170 de ţări.

Averea familiei Ferrero îşi are rădăcinile într-o patiserie de familie din nordul Italiei care folosea alune pentru a înmulţi crema de cacao.

Treptat a devenit o firmă producătoare de dulciuri, deschizând facilităţi de producţie şi birouri peste hotare după cel de Al Doilea Război Mondial.

În anii ’60, compania a lansat mărcile Nutella şi Kinder Chocolate, iar ulterior a lansat produse precum bomboanele Tic Tac şi Ferrero Rocher.