E bătălie mare la Timișoara! 84 de firme, la licitația pentru construirea noului stadion

Publicat: 15 oct. 2024, 13:12, de Marian Apipie, în Administratie , ? cititori
E bătălie mare la Timișoara! 84 de firme, la licitația pentru construirea noului stadion
E bătălie mare la Timișoara pentru construirea noului stadion de 30.000 de locuri, considerat cel mai mare din țară, după Arena Națională

Licitația demarată de Compania Națională de Investiții (CNI) pentru construirea noului stadion de la Timișoara, cu o valoare estimată pentru proiectare și execuție de 678 milioane lei (TVA inclus), a stârnit un interes enorm în rândul constructorilor. Șapte asocieri mari de firme, cu zeci de subcontractanți, au depus oferte pentru realizarea arenei de 30.000 de locuri.

E bătălie mare la Timișoara pentru construirea noului stadion de 30.000 de locuri, considerat cel mai mare din țară, după Arena Națională. Licitația a demarat pe 15 iulie, iar la expirarea termenului limită (14 octombrie) CNI s-a trezit cu o ploaie de oferte. E drept că pe parcursul procedurii de achiziție a apărut și o contestație, depusă de o firmă din Timișoara care nu s-a prezentat și la licitație, însă ea a fost respinsă, ca nefondată, de CNSC. Așa că acum, Compania Națională de Investiții trebuie să o aleagă dintre cele șapte oferte primite pe cea mai bună ca și „calitate – preț“.

Termenul limită pentru evaluarea ofertelor este 22 noiembrie, dar e posibil ca el să fie prelungit. Mai ales că timp ar fi berechet, având în vedere că autoritățile locale nu au demarat încă acțiunea de demolare a stadionului „Dan Păltinișanu“ (dat în folosință în 1963), pe locul căruia se va ridica noua arenă ultramodernă.

Valoarea estimată pentru obiectivul de investiție „Construire stadion cu capacitate de 30.000 locuri, Str. Stefan Covaci nr. 1, municipiul Timișoara, județul Timiș“ este de 569.839.200,66 lei (fără TVA), adică 678 milioane lei cu TVA (136 de milioane de euro). Din acești bani, cheltuielile pentru proiectare și asistență tehnică sunt estimate la valoarea de 10.444.102,85 lei (fără TVA), cheltuielile pentru investiția de bază sunt de 549.079.097,17 lei (fără TVA), în timp ce organizarea de șantier și alte cheltuieli conexe au fost estimate la valoarea de 10.136.000,64 lei (fără TVA).

84 de firme, la licitația pentru construirea noului stadion de la Timișoara

În total, la licitația pentru construirea noului stadion de la Timișoara s-au înscris 84 de proiectanți și constructori, un record în domeniu. Este vorba de șapte asocieri mai de firme, fiecare cu zeci de subcontractanți în spate.

Iată ofertanții:

  1. Asocierea: PRECON TRANSILVANIA S.R.L. (lider) – POLIART – CIVITAS SYSTEMS – BOG’ART – SELINA S.R.L.;
  2. Asocierea: CON-A OPERATIONS (lider) – PRODESIGN ENGINEERING & CONSTRUCTION – CON-A – CON-A PRODUCTIONS;
  3. Asocierea: CONCELEX (lider) – CONSTRUCTII ERBASU – Concelex Engineering S.R.L – TERRA GAZ CONSTRUCT;
  4. Asocierea: STRABAG (lider) – ACI CLUJ;
  5. Asocierea: SWIETELSKY CONSTRUCT (lider) – SWIETELSKY EPITO KORLATOLT FELELOSSEGU TARSASAG – Swietelsky Magyarorszag Kft;
  6. Asocierea: MIS GRUP (lider) – AD ASTRA IPP S.R.L. – KESZ CONSTRUCTII ROMANIA – AQUA SERV – CONSTRUCTII CONICO S.R.L. – SDC PROIECT – KESZ Epito Zrt;
  7. Asocierea: YILDIZLAR İNŞAAT VE TİCARET A.Ş. (lider) – DESA ENGINEERING CONSTRUCTION S.R.L.

Constructorul declarat câștigător va avea la dispoziție 8 luni pentru proiectare și 30 de luni pentru construirea viitoarei arene de la Timisoara. Garanția extinsă a lucrărilor este de 90 de luni.

Citește și: Erbașu trece la firul ierbii! Începe construirea a două stadioane importante în România