Elena Udrea denunță influențele „Statului Paralel” și implicarea lui George Soroș în politica din România

Publicat: 19 dec. 2024, 16:45, de Corina Oprea, în POLITICĂ , ? cititori
Elena Udrea denunță influențele „Statului Paralel” și implicarea lui George Soroș în politica din România

Elena Udrea aduce acuzații grave despre existența și influența unui așa-numit „Stat Paralel” în România, pe care îl asociază cu nume precum George Soroș, Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi. În opinia fostului ministru, acest mecanism ar fi fost creat pentru a controla deciziile politice și a manipula rezultatele electorale, cu scopul de a instala lideri favorabili unei agende externe.

Elena Udre, „Statul Paralel” și originile sale

Udrea consideră că acest „Stat Paralel” a prins contur odată cu aducerea Monicăi Macovei în guvernul din 2005. Aceasta susține că structurile din spatele acestui sistem s-au folosit de justiție ca instrument pentru eliminarea adversarilor politici, oferind ca exemplu situația sa personală, dar și pe cea a altor politicieni, precum Donald Trump în SUA sau Călin Georgescu în România.

Fosta politiciană afirmă că a fost percepută ca o piedică majoră de către acest sistem, deoarece nu făcea parte din rețelele de influență asociate cu organizațiile neguvernamentale sprijinite de Soroș. Udrea susține că, spre deosebire de alți politicieni, ea nu putea fi controlată, nu avea nevoie de sprijin extern pentru a-și construi cariera și se poziționa ca un factor de schimbare în politica românească.

„Exista in continuare astazi, puternice influente ale Statului Paralel creat de Soros in Romania, si pus sub conducerea lui Coldea si Kovesi! Acest Stat Paralel care si-a luat avant odata cu aducerea Monicai Macovei in guvern in 2005, si care s-a bazat pe Justitie pentru eliminarea adversarilor sai ( asa cum au incercat cu Trump in SUA, si incearca acum cu Calin Georgescu), m-a vazut permanent o piedica in stabilirea influentei totale asupra Presedintelui Romaniei, pentru ca pe mine nu ma controlau, nu eram de-a lor, nu veneam din ONG-urile Sorosiste, nu ma puteau cumpara, si nici nu aveam nevoie de sustinerea lor ca sa candidez sau ca sa fiu ministru.

Nu faceam parte din Sistem, si eram in politica ca parte a schimbarii modului in care vechii politicieni, incercau sa conduca tara! Ba chiar mi-am permis sa castig cu PMP in doar 4 luni sub conducerea mea, alegerile europarlamentare din 2014 ( cand nu exista Tik- Tok), cand am batut si PNL si PDL, in aproape toate orasele tarii, dar mai ales la Bucuresti!”, a scris Elena Udrea pe Facebook.

Alegerile europarlamentare din 2014 și candidatura la prezidențiale

Udrea reamintește succesul său la alegerile europarlamentare din 2014, când Partidul Mișcarea Populară (PMP), sub conducerea sa, a reușit să depășească partide mari precum PNL și PDL în mai multe orașe din țară, inclusiv în București. Această victorie, în opinia sa, a fost un semnal de alarmă pentru „Statul Paralel”, care a început să acționeze pentru a-i bloca ascensiunea politică.

Ea susține că decizia de a candida la alegerile prezidențiale din același an a amplificat presiunile asupra sa. Udrea afirmă că fostul președinte Traian Băsescu, în loc să susțină candidatul preferat de Soroș, Monica Macovei, a ales să o sprijine pe ea, ceea ce ar fi intensificat represaliile împotriva sa.

Strategiile „Statului Paralel”

Udrea descrie o serie de acțiuni pe care le atribuie lui Florian Coldea, despre care spune că era liderul informal al „Statului Paralel” la acea vreme. Ea susține că acesta a orchestrat o serie de evenimente pentru a-i submina candidatura, printre care:

  • Retragerea lui Crin Antonescu din fruntea PNL, pentru a evita o posibilă candidatură concurentă.
  • Fuziunea dintre PDL și PNL, ceea ce a dus la susținerea lui Klaus Iohannis de către noua formațiune politică.
  • Lansarea unor atacuri mediatice și juridice împotriva sa, inclusiv publicarea unor fotografii compromițătoare cu ea și Alina Bica înainte de ziua votului.

În contextul alegerilor prezidențiale din 2024, Udrea afirmă că influența „Statului Paralel” este încă prezentă, dar lipsa lui Coldea a generat „haos”. Ea susține că anularea votului a peste nouă milioane de alegători pentru a-l instala pe un președinte susținut de Soroș este o dovadă clară a manipulării sistemului democratic.

„Culmea, am indraznit si sa candidez la Presedintie impotriva planului lor de a-si aduce omul la Cotroceni, iar Traian Basescu l-a refuzat pe Soros care il rugase sa o sustina pe Monica Macovei, si m-a sustinut pe mine! Asa ca au pornit razboiul impotriva mea inca de la acele alegeri prezidentiale, pe care le-au castigat fara sa fie nevoie sa le anuleze, pentru ca la vremea aceea Coldea conducea Statul Paralel si el a rezolvat problema inca inainte de vot:

– l-a retras pe Crin Antonescu din fruntea PNL care a preferat sa plece decat sa ajunga la puscarie

– ⁠l-a pus pe Blaga sa fuzioneze PDL-ul cu liberalii si noul partid sa il sustina pe Iohannis, iar in timpul campaniei electorale au scos catusele impotriva mea, arestandu-l pe fostul sot si pe alti doi sustinatori ai mei, si scotand pozele cu mine si Alina Bica la Paris in joia de dinaintea votului!

Ca sa zic asa, se vede lipsa lui Coldea la aceste alegeri! Ce haos! A fost nevoie sa se treaca la anularea votului a peste 9 milioane de alegatori, ca sa isi puna Soros un Presedinte in Romania!

Coldea si Kovesi l-ar fi arestat pe Georgescu inainte de a-si depune candidatura si ramaneam si noi in ochii lumii un “stat democratic” care se lupta cu rusii invizibili si coruptia”, a continuat Udrea.

În opinia sa, dacă Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi ar fi fost încă activi în „Statul Paralel”, Călin Georgescu, un alt candidat perceput ca adversar al acestui sistem, ar fi fost eliminat din competiție înainte de a-și depune candidatura.

Udrea consideră că este ținta unei răzbunări orchestrate de aceleași structuri care au contribuit la condamnarea și încarcerarea sa. Ea sugerează că justiția actuală, influențată de aceste forțe, continuă să blocheze dreptatea în cazul său. Totuși, exprimă speranța că schimbările politice și curajul unor persoane vor duce la o răsturnare a situației.

În final, Udrea declară că, dacă dreptatea nu va fi obținută prin justiția statului, ea are încredere în justiția divină.