„Este vorba și despre lipsa unor subiecte grave”: Sociologul Alfred Bulai, despre curentul ideologic LGBTQ+
A devenit din ce în ce mai prezent în media tradițională, social media și în instituții de stat sau private curentul ideologic LGBTQ+, prin care se solicită drepturi suplimentare în funcție orientare sexuală. Mai nou și Disney – compania de entertainment, care se adresează copiilor – este axată pe acest curent.
Recent, Karey Burke, director de creație la Disney, a declarat că dorește ca cel puțin jumătate dintre personajele din producțiile Disney să fie LGBTQ+ sau să facă parte din minorități rasiale. De asemenea, ea a criticat proiectul Partidului Republican din SUA, prin care a fost interzisă în statul Florida transmiterea de mesaje LGBTQ+ în unitățile de învățământ.
„Vorbesc în calitate de mamă a doi copii homosexuali, dintre care unul este transsexual și celălalt pansexual… Și în calitate de director. Acest subiect apare tot timpul în comunicarea cu colegii – în ședințe, la telefon, în corespondență. Așa că vorbesc și în numele lor”, a declarat Burke, printre altele.
S-a ajuns la exagerări, pornind cândva de la o inițiativă pozitivă
Sociologul Alfred Bulai consideră că ideologiile LGBTQ+, respectiv și BLM au intrat într-o zonă mai degrabă distructivă, la nivel societal.
„Este vorba despre discriminarea pozitivă, care în ultimii ani a luat amploare în SUA, ideologii care au fost preluate mai apoi și în Europa. Este vorba și despre lipsa unor subiecte grave, a unor probleme reale în societate. Astfel, s-a ajuns la niște exagerări, niște excese, pornind cândva de la o inițiativă pozitivă. Sigur, există și rațiuni politice în spate”, a declarat sociologul pentru B1 TV.
Alfred Bulai a mai punctat că există probleme grave în universități și instituții publice, în care diverse persoane sunt avantajate doar pe criterii de culoare, sex, orientare sexuală, aspecte specifice regimului comunist. „Ori când vorbim despre anti-rasism, tocmai la a nu face diferențe pe astfel de criterii ne referim. Cel mai bun ar trebui să beneficieze locul respectiv”.
Cu siguranță, aceste ideologii promovate în ultimii ani au făcut mai degrabă rău decât bine, s-a ajuns la o profundă degradare morală. Societatea americană este foarte polarizată. Atât în ceea ce privește aceste probleme, cât și diferențele din sfera economică, între bogați și săraci”, a mai adăugat Alfred Bulai.