EURO 2024: Olanda – probleme mari în apărare, șansă bună pentru România

Publicat: 02 iul. 2024, 15:08, de Radu Caranfil, în SPORT , ? cititori
EURO 2024: Olanda – probleme mari în apărare, șansă bună pentru România

România se pregătește să întâlnească Olanda pe 2 iulie la München, în optimile Campionatului European de Fotbal 2024. Acest meci promite să fie o confruntare interesantă între două echipe care au avut parcursuri diferite în faza grupelor. Olanda, deși un nume mare în fotbalul european, nu a impresionat în primele meciuri, iar echipa României speră să profite de slăbiciunile adversarilor pentru a avansa în competiție.

Olanda: Performanțe și probleme în faza grupelor

Echipa antrenată de Ronald Koeman a terminat pe locul 3 în Grupa D, după o victorie, un egal și o înfrângere. Olanda a învins Polonia cu 2-1, cu un gol târziu marcat de Wout Weghorst în minutul 83. A urmat un egal 0-0 cu Franța și o înfrângere dureroasă cu 3-2 în fața Austriei, în care golurile batavilor au fost marcate de Cody Gakpo și Memphis Depay.

Probleme defensive neașteptate

Deși apărarea era considerată principala armă a Olandei, meciurile din grupă au scos la iveală slăbiciuni neașteptate. Cu jucători de calibru precum Nathan Aké (Manchester City), Virgil van Dijk (Liverpool) și Stefan De Vrij (Inter Milano), echipa părea impenetrabilă pe hârtie. Totuși, realitatea de pe teren a fost diferită. Meciul cu Austria a arătat că defensiva poate fi depășită, iar mijlocul terenului nu a reușit să își facă treaba în mod eficient.

Mijlocul terenului sub presiune

Mijlocul terenului a fost o zonă problematică pentru Olanda, permisând adversarilor să își creeze ocazii. Joey Veerman, mijlocașul de la PSV Eindhoven, a fost schimbat după doar 35 de minute în meciul contra Austriei, după ce a greșit 16 pase. Aceasta ilustrează vulnerabilitățile echipei în zona de mijloc, unde presiunea și erorile individuale au dus la probleme defensive.

Atacul: o forță impresionantă, dar cu incertitudini

În contrast cu problemele din apărare și mijloc, atacul Olandei arată promițător. Memphis Depay, Cody Gakpo și Wout Weghorst sunt jucători de clasă, capabili să marcheze goluri importante. Totuși, o situație interesantă este faptul că Memphis Depay, unul dintre cei mai periculoși jucători ai echipei, nu are în acest moment un contract cu un club. Despărțit de Atletico Madrid la finalul sezonului, Depay a declarat că nu este îngrijorat de acest aspect și că este concentrat pe performanțele sale de la EURO.

Lotul Olandei pentru EURO 2024

Portari: Justin Bijlow (Feyenoord), Mark Flekken (Brentford/Anglia), Bart Verbruggen (Brighton/Anglia)

Fundași: Nathan Aké (Manchester City/Anglia), Daley Blind (Girona/Spania), Virgil van Dijk (Liverpool/Anglia), Denzel Dumfries (Inter Milano/Italia), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen/Germania), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Matthijs de Ligt (Bayern Munchen/Germania), Micky van de Ven (Tottenham/Anglia), Stefan De Vrij (Inter Milano/Italia)

Mijlocași: Ryan Gravenberch (Liverpool/Anglia), Frenkie de Jong (FC Barcelona/Spania), Teun Koopmeiners (Atalanta Bergamo/Italia), Tijjani Reijnders (AC Milan/Italia), Jerdy Schouten (PSV Eindhoven), Joey Veerman (PSV Eindhoven), Georginio Wijnaldum (Al-Ettifaq/Arabia Saudită)

Atacanți: Steven Bergwijn (Ajax), Brian Brobbey (Ajax), Memphis Depay, Cody Gakpo (Liverpool/Anglia), Donyell Malen (Borussia Dortmund/Germania), Xavi Simons (RB Leipzig/Germania), Wout Weghorst (Hoffenheim/Germania)

În concluzie, meciul dintre România și Olanda din optimile EURO 2024 promite să fie unul plin de intensitate și surprize. Deși Olanda are un atac puternic, slăbiciunile din apărare și mijlocul terenului pot fi exploatate de România. O abordare tactică de succes trebuie să pună accent pe viteza contra-atacurilor și pe componenta fizică. Olanda este vulnerabilă și poate fi bătută. Hai România!!! Să ne vedem în sferturi!