Daniel Buda: Mai este cineva limpede la cap în CE? Externalizați producția în afara UE, spuneți-o direct!
Europarlamentar român Daniel Buda atrage atenția asupra impactului devastator pe care îl poate avea asupra zootehniei europene politicile agricole pe care Bruxelles-ul le pregătește în materie de mediu. El se întrebă dacă nu cumva pur și simplu se dorește externalizarea producției agricole în afara UE, pentru că altfel nu se explică presiunile la care sunt supuși fermierii.
Indignarea oficialului român vine în contextul în care la Bruxelles s-a dezbătut în cadrul Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală modificarea Directivei 2010/75/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 24 noiembrie 2010 privind emisiile industriale prevenirea și controlul integrat al poluării și Directiva 1999/31/CE a Consiliului din 26 aprilie 1999 privind depozitele de deșeuri.
‘’Eu cred că trebuie să calificăm această propunere din partea Comisiei, ca nefiind una de modernizare, ci o propunere de distrugere a sectorului agricol! Iertați-mă, nu am altă calificare decât aceea de distrugere a sectorului agricol. Și stau să mă întreb, dacă la nivelul Comisiei Europene este cineva totuși limpede la cap să înțeleagă care sunt consecințele acestei propuneri? Vreți să externalizați producția agricolă în afara Uniunii Europene? Spuneți direct atunci. Prin ceea ce faceți acum cu această propunere, nu faceți altceva decât să închideți 80% din fermele de la nivelul Uniunii Europene”, arată Daniel Buda într-o postare pe Facebook.
Politicianul pune sub semnul întrebării măsurile pe care CE le are în vedere și care nu au nicio legătură cu realitatea.
‘’EuNimeni nu va putea să reziste la aceste propuneri din partea Comisiei Europene. V-ați pus întrebarea de unde vor lua fermierii bani pentru aceste instalații pe care dumneavoastră le previzionați? Și așa sunt supuși astăzi la o serie de intervenții din partea Comisiei Europene. Luăm banii prin RePowerEU, prin tot felul de sarcini administrative pe care le punem în spatele lor. Cât credeți că vor mai rezista fermierii în această situație? De aceea, stimați colegi, în opinia mea, trebuie să fie un mesaj foarte clar din partea Comisiei de Agricultură. Singura soluție care se impune în momentul de față este respingerea acestei propuneri și venirea cu o propunere care să fie ancorată în realitate! Să te duci la 150 de unități vită mare, ca și raportare la nivel de fermă, asta înseamnă 80 de vaci care să fie cu lapte sau câteva găini, câțiva porci într-o fermă.
Cine, repet, va putea să reziste și să facă față la aceste investiții? Cât vom mai putea până la urmă să tolerăm ca fermierii să fie supuși din partea Comisiei Europene la astfel de presiuni?”, precizează Daniel Buda.
Citește și O firmă românească care a concesionat 1.344 ha le-a luat fața libanezilor de la Maria Group