EXCLUSIV. Plantele miraculoase care ar putea să învingă COVID-19. Lista sfântă a cercetătorului Costel Vînătoru
Cercetătorul Costel Vînătoru de la Buzău este de părere că n-ar fi exclus ca soluția salvatoare în lupta împotriva COVID-19 să vină de la plantele cu proprietăți antivirale, cum ar fi busuiocul, pelinul, buretele vegetal, usturoiul sau măceșele. Acestea sunt cunoscute pentru faptul că întăresc sistemul imunitar și ne apără de boli, motiv pentru care au intrat și în atenția cercetătorilor de ani buni.
Dacă au învins malaria, de ce nu s-ar întâmpla și cu COVID-ul la fel, se întreabă și pe bună dreptate cercetătorul de la Buzău.
‘’Plantele acestea sunt o șansă și cred că de aici va veni soluția salvatoare pentru a ține la distanță virusul. Malaria de exemplu a făcut mii de decese, până când o cercetătoare din China a descoperit că artemisinina (substanță de bază din pelin) are efect în tratamentul acestei boli”, a declarat pentru Puterea cercetătorul Costel Vînătoru, directorul Băncii de Gene Vegetale de la Buzău.
Iată și o listă scurtă, realizată la sugestia noastră de Costel Vînătoru, a plantelor cele mai cunoscute pentru beneficiile aduse organismului:
– Usturoiul contribuie la menținerea stării de sănătate, sprijinind imunitatea. Este un antibiotic natural, care distruge agenții patogeni în poarta principală de intrare în organism (cavitatea bucală și tubul digestiv), fiind un “paznic” de nădejde în zona aceasta, după cum spune Costel Vînătoru.
– Luffa cylindrica (buretele vegeta) este o plantă antivirală cunoscută, care ține la distanță microbii prin substanțele pe care le găsim în acest burete vegetal, dar curăță foarte bine și pielea.
– Busuiocul, despre care preotul Costel Vînătoru spune că nu întâmplător este recunoscut de biserică ca fiind un bun dezinfectant, este un purificator al apei și al aerului de sute de mii de ani. Cercetătorul recomandă ceaiul de busuioc.
– Artemisia sau pelinul cum o cunoaște toată lumea, este o plantă pe care ar trebui să o folosim foarte mult în această perioadă sub diverse preparate. Pelinul era folosit pe scară largă în trecut la realizarea săpunul de casă, iar pe lângă aromă și culoare, avea și o misiune importantă, aceea de dezinfectant.
– Măceșele sunt bogate în vitamina C și ar trebui să le consumăm mai ales acum, fie că este vorba de ceaiuri, dar și de preparate, deoarece conțin licopen și beta-caroten care mențin organismul puternic, după cum spune Costel Vînătoru.