Ferma Ancuței – Micii de la Măcelăria Cristache, pregătiți după o rețetă veche de 100 de ani
La farm-park-ul de la Ferma Ancuței, situat la circa 30 de kilometri de Capitală, micii de la Măcelaria Cristache sunt la mare preț și pe bună dreptate. Rețetele sunt unice și au peste 100 de ani, fiind moștenite de antreprenorii de la Moara Vlăsiei de la străbunicul Cristache, cel care deschidea la 1920 celebra măcelărie din Căciulați, faimoasă pe vremuri în zonă, dar și în Capitală.
În aceste zile, parcul de distracție pentru copii de la Ferma Ancuței este la mare căutare, mai ales că toată lumea vrea să se bucure de minivacanța de Rusalii. Dincolo de surprizele numeroase pregătite pentru cei mici, copiii pot să vadă aici și ferma de văcuțe, unde animalele din mai multe rase îi încântă pe vizitatori.
Cum vorbim de un business de familie integrat, trebuie să știți că nimic nu este întâmplător. Laptele este vândut la automatele amplasate în mai multe locații, iar “telemeaua bunicii” o puteți găsi în magazinul propriu din localitate, dar și la cel cu produse din incinta farm-park-ului.
În fermă, se mai află și câteva zeci de vaci de carne din rasele Charolaise sau Black Angus, de exemplu, care aprovizionează Măcelăria Cristache, inaugurată la finele lunii mai 2020, adică la zece ani de la momentul în care familia Filip a început investițiile la Ferma Ancuței. S-a pornit de la zero, iar activitatea s-a dezvoltat și diversificat pe parcurs în pas cu vremurile și cerințele clienților. Obiectivul investitorilor a rămas același în tot acest timp: păstrarea și transmiterea tradițiilor românești tinerelor generații.
Citeste si Ferma Ancuței – Văcuțele de lapte, atracția Farm-Park-ului de la Moara Vlăsiei
„Ducem mai departe povestea străbunicului nostru Cristache, cel care acum exact 100 de ani deschidea, celebra pe-atunci, măcelărie din Căciulați, devenită faimoasă în Ilfov și nordul Bucureștiului… Bineînțeles, respectând rețetele de altădată, calitatea produselor și gustul perfect”, declarau proprietarii de la Ferma Ancuței Filip, la momentul inaugurării carmangeriei și magazinului cu produse tradiționale ”Cristache Măcelaru”.
Aici puteți găsi cei mai buni mici pe care i-ați mâncat vreodată, dar puteți alege și o ceafă de Black Angus la smoker, rasolul, ceafa marmorată, antricotul, muschiulețul și vrabioara de la un Charolais tânăr la prețuri de producător. Rețeta este garantată, iar gustul la fel.
Paradisul copiilor de la Căciulați
Începând cu 1 mai, la Ferma Ancuței din Căciulați a fost deschis parcul cu tematică agricolă și pedagogică sau farm – park, cum îi spun cei din familia Filip.
Dincolo de faptul că este o oază de verdeață și de liniște, acesta este și locul unde cei mici descoperă cu uimire și încântare vechi tradiții românești readuse la viață. Copiii pot să vadă și să interacționeze cu văcuțele de la fermă, să facă o scurtă plimbare cu poneii sau să afle câte ceva din tainele unor meserii dispărute sau pe cale de dispariție, astăzi, cum ar fi potcovăritul, fierăritul sau tâmplăritul.
De asemenea, cei mici au ocazia să mai vadă utilajele cu care se făcea agricultura pe vremuri, cum ar fi un plug, o batoză adusă din Ardeal, chiar și o combină Claas de pe la 1967 și ceva mai recent, un tractor UTB 650 produs la uzina Tractorul Brașov.
Nu în ultimul rând, copiii se pot bucura de un tur de fermă cu tractorașul, pot alege un traseu tip karting pentru tractorașe și tractoare cu pedale, mini-tiroliana, toboganul, salteaua uriașă sau traseul tip exatlon, preferat de mulți dintre vizitatori.
De distracție și voie bună au parte și părinții, care se pot relaxa în voie la umbra salcâmilor, bucurându-se de renumiții mici de la Măcelăria Cristache, de brânzeturile produse din laptele de la văcuțele din fermă, dar și de alte bunătăți.
Parcul de la Ferma Ancuței este deschis de marți până duminică, între orele 10.30 – 22.00. Prețul unui bilet este de 30 de lei pentru adulți și copiii peste 3 ani.
Citeste si Ferma Ancuței, farm-park la Moara Vlăsiei, un proiect unic în România (VIDEO)