Florin Cîțu propune scutirea de la plata impozitului pe profit din HoReCa până la sfârșitul anului
Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, va propune în următoarea şedinţă de Guvern scutirea de la plata impozitului pentru sectorul HoReCa până la sfârşitul anului 2020.
„Veşti fantastice pentru HoReCa! Scutire pentru plata impozitului specific până la sfârşitul anului! Pentru contribuabilii care plătesc impozit specific unor activităţi (restaurante, hoteluri, baruri), după discuţii cu premierul Ludovic Orban, am decis să propun în următoarea şedinţă de Guvern scutirea de la plata impozitului pentru perioada rămasă până la sfârşitul anului 2020”, scrie ministrul Finanţelor pe pagina sa de Facebook.
El a precizat că sectorul HoReCa deja a beneficiat de o scutire de la plata impozitului specific de 150 de zile în 2020. Impozitul specific a fost introdus prin Legea 170/2016 (Legea HoReCa), intrată în vigoare în 2017, şi se aplică activităţilor hoteliere, de restaurant, bar & cafenele sau catering.
Impozitul specific se calculează în funcţie de mai multe variabile, cum ar fi rangul localităţii unde activează punctul de lucru, suprafaţa acestuia, sezonalitatea etc. şi se achită semestrial, până pe data de 25 a lunii următoare semestrului, fiecare plată reprezentând jumătate din impozitul anual datorat.