Florin Cîțu: Sistemul fiscal rămâne același cel puțin până în 2024, fără creșteri de taxe
Premierul Florin Cîţu a afirmat, marţi, la o discuţie cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, că doreşte ca sistemul fiscal să rămână acelaşi cel puţin până în 2024, fără creşteri de taxe.
„De la ultima noastră discuţie şi până acum avem şi un ministru al Finanţelor cu care veţi putea dialoga. Astăzi are o conferinţă de presă în care va prezenta câteva modificări, zic eu, foarte bune la Codul fiscal. Nu vorbim de taxe şi aşa mai departe, rămân la ceea ce am spus la începutul anului pentru această guvernare – nu creştem taxele. (…) Deci, pe mine mă interesează să rămânem cu acelaşi sistem fiscal până în 2024 cel puţin„, a spus Cîţu, la consultările desfăşurate în sistem online cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.
El a amintit că programul e-facturare urmează să înceapă, ca proiect pilot, în prima parte a lunii septembrie.
PNRR în septembrie
Florin Cîţu a mai anunţat și că banii pe care România îi va primi prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) nu sunt condiţionaţi de reforma în justiţiei aşa cum a fost asumată în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV).
De asemenea, PNRR-ul României va fi aprobat în ultima săptămână din septembrie. „Am avansat foarte mult, de fapt am încheiat pe PNRR, am trimis cred că vineri ultimele comentarii. Din discuţiile pe care le am cu ministrul Ghinea, ar trebui aprobat PNRR în ultima săptămână din septembrie”, a declarat premierul, care a precizat că nu există nicio legătură în justiție și PNRR.
„Am văzut o informaţie în spaţiul public care este exagerată, o legătură între justiţie, reforme în justiţie şi bani în PNRR. Nu este adevărat. Sunt câteva lucruri acolo, dar care sunt de bun simţ, dar nu au nicio legătură cu reforma în justiţie aşa cum vrem să o facem. PNRR nu o să fie condiţionat de reforma în justiţie cum ne-am asumat-o în MCV, sunt doar câteva borne, clarificări. Vă dau un exemplu, ca în România legile după ce sunt modificate prin amendament să fie publicată întreaga lege cu noul amendament, noua formă, nu doar amendamentele, să fie mai clar pentru toată lumea care este ultima formă. Acesta este un exemplu de modificare care apare în PNRR, dar nu avem legile justiţiei aşa cum discutăm de ele în spaţiul public. Am văzut această discuţie şi nu aş vrea să fie înţeleasă prost”, a mai transmis Florin Cîţu