FOTO CV-ul Laurei Vicol nu susține numirea acesteia în fruntea Comisiei Juridice de la Camera Deputaților!
Ajunsă cu tumult în fruntea Comisiei Juridice de la Camera Deputaților, Laurei Vicol i-au fost reproșate mai mule experiențe profesionale în urma cărora și-a câștigat renumele de ”avocata interlopilor”. Dacă integritatea nu o recomandă neapărat pentru o asemenea funcției, nici CV-ul acestia nu pare susține numirea acesteia în fruntea Comisie Juridice.
În CV-ul acesteia ”Experiență profesională”, Vicol a menționat calitatea de avocat stagiar la Cabinetul Nicolae Cerveni (1999-2001), apoi cea de avocat în cadrul cabinetului propriu (începând cu 2001), precum și cea de deputat ales în 2020.
Ea a menționat faptul că este licenţiată în ştiinţe juridice la Facultatea de Drept din cadrul și absolventă a Institutului de Drept şi Relaţii Internaţionale ”Nicolae Titulescu” din cadrul Universităţii ”Nicolae Titulescu” din Bucureşti. Explicația celor două instituții în cadrul aceluiași segment: universitate privată de învățământ superior, ”Nicolae Titulescu” era autorizată provizoriu la acel moment, ceea ce obliga absolvenții să susțină examentul de licență la universități de stat.
La capitolul studii, Vicol a mai enumerat absolvirea Școlii Normale din București (1994), obținerea unei diplome de studii post-universitare la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Școlii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) (2007), a uneia de Master – Probațiune în Procesul penal la Universitatea ”Spiru Haret” (2008) și a unui Certificat de absolvire la un Curs de perfecţionare cu titlul ”Diplomaţie şi securitate” de la Institutul Diplomatic Român (2012).
O parte din informațiile din acest CV nu se potrivesc cu prezentarea pe care Vicol și-a făcut-o, anul trecut, pe site-ul de campanie pentru alegerile parlamentare -lauravicol.ro -, site realizat de o firmă a jurnalistei Floriana Jucan de la revista QMagazine.
Astfel, pe acest site se scrie că la Cabinetul Cerveni a fost vorba doar de ”un an de stagiatură”, iar în privința studiilor post-universitare de la SNSPA se arată că anul de absolvire a fost 2004, în loc de 2007, așa cum apare pe site-ul Camerei.