Gabriela Firea, la dezbaterea din Parlamentul European despre eradicarea sărăciei. Care ar fi marea problemă a societății
După ce a pierdut, în vară, alegerile pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea a prins un loc în Parlamentul European, unde face parte din comisia dedicată susținerii drepturilor femeilor și comisia pentru educație și cultură. În noua sa calitate de europarlamentar, Firea a participat deja la mai multe ședințe, iar astăzi a și postat, pe Facebook, imagini din plenul Parlamentului European de la Strasbourg.
Gabriela Firea susține că a participat, la sediul Parlamentului European de la Strasbourg, la dezbaterea despre eradicarea sărăciei la nivelul Uniunii Europene. „Sărăcia nu ține cont de naționalitate, de limba vorbită sau dacă persoana în cauză este femeie sau bărbat, tânăr sau senior. Sărăcia poate afecta într-o clipă persoane care au avut un trai bun, dar este foarte dificilă pentru copiii care sunt condamnați să-și trăiască copilăria fără jucării sau o masă caldă seara. Sărăcie găsim în comunități din toate țările Uniunii Europene. Avem nevoie de planuri concrete și investiții“, a scris Firea, pe Facebook.
Gabriela Firea, la dezbaterea din Parlamentul European despre eradicarea sărăciei. Europarlamentarul PSD a menționat că „trebuie să gândim programe precum Garanția pentru Copii și pentru victimele violenței domestice, care au nevoie de susținere pentru a reveni în câmpul muncii, pentru susținerea familiilor monoparentale, a femeilor din mediului rural și din comunitatea romă“. Potrivit Gabrielei Firea, o mare problemă a societății actuale o reprezintă tinerii care nu-și găsesc un loc de muncă. „E nevoie să ne concentrăm mai mult și asupra lor. În România, se fac eforturi susținute din partea guvernării social-democrate pentru un trai mai bun. Inflația a scăzut, pensiile și salariul minim au crescut, iar alocații copiilor se majorează de anul viitor“, a mai transmis Firea.
„Aceste lucruri nu sunt pomeni, așa cum ar putea spune unii contestatari. Sunt drepturi normale pentru a combate sărăcia. Aceste măsuri sunt pași importanți spre o societate europeană mai echitabilă, unde fiecare persoană merită o șansă la o viață demnă“, a conchis Gabriela Firea.
Citește și: Cât costă în 2024 un trai decent pentru o familie cu doi adulţi şi doi copii