Care este stațiunea ”vedetă” a turismului balnear românesc
În actualul sezon estival, turiștii s-au îndreptat în număr mare către stațiunea Geoagiu Băi din județul Hunedoara. Ei au fost atrași de aerul ozonat, izvoarele mezotermale și posibilitățile multiple de relaxare.
Astfel, în weekend-uri, numărul turiștilor se dublează, indicând popularitatea în creștere a acestei stațiuni balneare.
Dorin Miclăuş, administrator al unei unități de cazare, spunea recent: „Surpriza este o creştere, o creştere faţă de anul trecut şi datorită vremii care ne-a ajutat la un moment dat, dar şi a serviciilor care de la an la an încercăm să le ridicăm şi încercăm să menţinem şi să dezvoltăm aceeaşi oază de relaxare cu această apă termală incredibilă”.
Stațiunea a fost atestată documentar în anul 1805 datorită apelor minerale alcaline, ușor sulfuroase, bicarbonatate, magneziene, mezotermale și termale, dar și pentru nămolul de turbă, feruginos.
Sațiunea are multe bazine cu a apă termală pentru cure interne și externe, indicate pentru diferite afecțiuni. Aerul curat, împrospătat de brizele montane este ideal pentru persoanele suferinde de boli ale sistemului nervos, anemii și surmenaj.
Și tot aici, turiștii pot vizita mini-bisericuța ce dăiunuie de o mie de ani, una dintre cele mai vechi din țara noastră, precum și băile romane. Printre obiectivele turistice din Stațiunea Geoagiu Băi sunt Cascada Clocota cu o înălțime de 20 de metri și Grota Haiducilor, unde ar fi îngropată o comoară.