George Simion se vede un fel de Viktor Orban. Simion se dezvăluie într-un interviu pentru Euronews
George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), a fost subiectul unui interviu al Euronews. Postul tv precizează că Simion desena zidurile clădirilor cu mesajul „Basarabia e România” în culorile tricolorului.
Într-un interviu din 2015, un artist a spus că anonimatul previne ca mesajul lor să nu fie afectat. Basarabia nu mai există. Este teritoriul cunoscut în prezent cu numele Republica Moldova.
„Da, eu am scris acest mesaj pe multe ziduri, ca şi prieteni de-ai mei. Sunt peste tot”, a spus George Simion.
Înainte să fie co-lider al AUR, Simion a fost un activist pro-unire, implicat în proteste mari şi care, chiar şi acum, este interzis în Moldova.
Simion visează încă la unirea cu Basarabia
În interviul pentru Euronews, Simion a spus că în niciun caz nu a abandonat problema care l-a adus în politică.
„Unirea dintre România şi Moldova este extrem de importantă pentru noi. Suntem o singură naţiune despărţită de circumstanţe istorice nefericite. Împărtăşim aceeaşi cultură istorică, iar două treimi dintre moldoveni sunt români”, a spus el.
„Ceea ce contează este să facem bine acolo unde criminali precum Hitler şi Stalin au greşit. Trebuie să ne ajutăm oamenii din Moldova să scape de un stat eşuat”, a mai afirmat el.
Pentru Simion, „unirea” Moldovei cu România în Uniunea Europeană este un vis. El este în favoarea aderării Republicii Moldova, spune în interviul pentru Euronews, şi vrea ca ţara să fie membră UE, ca protecţie împotriva Rusiei expansioniste.
George Simion s-a comparat cu Viktor Orban
În interviu, Simion s-a comparat cu liderul Ungariei, Viktor Orban, şi pe partidul său AUR cu Fidesz. Co-fondatorul AUR, Claudiu Târziu, şi-a bazat campania politică împotriva căsătoriilor gay, iar Simion a susţinut legea anti-LGBT a Ungariei şi doreşte ca legislaţia similară să fie introdusă în România.
„Există oare o lume în care George Simion – activist devenit politician luptând pentru un lucru pe care mulţi oameni nu l-au dorit, cel puţin în Moldova, să deţină balanţa puterii sau chiar puterea în România?”, este întrebarea cu care Euronews încheie articolul.