”Gerontologul personal” al lui Putin, dar și al lui Brejnev, Andropov și Elțîn, a decedat la vârsta de 77 de ani

Publicat: 12 ian. 2024, 21:24, de Magda Marincovici, în Sănătate , ? cititori
”Gerontologul personal” al lui Putin, dar și al lui Brejnev, Andropov și Elțîn, a decedat la vârsta de 77 de ani
foto: SiOL

Vladimir Khavinson, cunoscut ca întemeietorul gerontologiei în Rusia și ca ”gerontologul personal” al președintelui Putin, a decedat la vârsta de 77 de ani, deși susținea că ”organismul uman poate trăi până la 120 de ani și cu siguranță cel puțin o sută de ani”, transmite The Moscow Times.

Este cunoscut faptul că Khavinson, membru al Academiei de Științe din Rusia, făcea parte din cercul restrâns din jurul lui Putin, acesta recompensându-l cu Ordinul de stat pentru merite speciale în medicină.

Vladimir Khavinson era convins că știința are misiunea  de a ”a prelungi viața și activitatea politicienilor”, întrucât ”de regulă, nu există cineva care să înlocuiască un lider cu experiență și, fără el, va începe o criză politică în țară”, portrivit rtvi.com.

 Evident, Khavinson făcea aceste afirmații, avându-l ca exemplu pe președintele Putin, în vârstă de 71 de ani, căruia îi garanta cel puțin  ”încă 20 de ani” de viață activă.

Om de știință și campion la box

Vladimir Khavinson s-a născut în familia ofițerului Hațkel Khavinson, în anul 1946, în fosta Republică Democrată Germană. Este absolvent al Școlii Militare Minsk Suvorov, campion al orașului Minsk la box și campion național la atletism.

La cererea Ministerului Apărării al URSS, ca rezident senior la Academia de Medicină Militară, a făcut cercetare în gerontologie la Leningrad.  

A fondat și a coordonat Institutul de Bioreglementare și Gerontologie. În 1994, Khavinson a fost ales vicepreședinte al Societății Gerontologice a Academiei Ruse de Științe.

La propunerea sa, specialitatea „Gerontologie și Geriatrie” a apărut în „Nomenclatorul specialităților” lucrătorilor științifici, la Comisia Superioară de Atestare a Ministerului Educației și Științei.

Numele lui Vladimir Khavinson apare într-un număr de peste 800 de articole științifice și pe sute de brevete, unele internaționale, în SUA, Canada, Elveția, Australia, Japonia și în Europa.

Recunoașterea internațională a lui Khavinson este fundamentată pe ”utilizarea inovatoare a peptidelor”, pe care le-a folosit după accidentul de la Cernobîl. ”A ajutat, de asemenea, oamenii afectați de cutremurul din Armenia, din 1988, și alte 112 milioane de oameni din întreaga lume”, a transmis guvernatorul regiunii Sankt Petersburg, Oleg Ergașev.

Președinții  

Academicianul spunea că președintele Putin va trăi 100 de ani și chiar îl dădea ca exemplu tinerilor și vârstnicilor pentru faptul că, zilnic, acesta rezervă două ore exercițiilor fizice.

„Potențialul este genial. Este vorba de zeci de ani. Resursa sa este foarte mare El nu bea, nu fumează, face sport. Trebuie să luăm un exemplu de la el! Așa ar trebui să se comporte toată lumea, tineri și mai puțin tineri”, preciza Vladimir Khavinson, 2017.

Dar pe seama stării de sănătate a liderului de la Kremlin s-a speculat din belșug. S-a scris despre faptul că Putin ar fi foarte bolnav, chiar pe moarte din cauza unui cancer în fază terminală, iar fața lui umflată ar fi dovada că face tratament oncologic. Și asta nu-i tot: un fotograf i-a surpris  urmele perfuziilor pe mâini, are maladia Parkinson,  este bolnav mintal, folosește steroizi, a trecut prin numeroase operații estetice…

Și  dacă numai o parte din această înșiruire de afecțiuni este reală, desigur că  Putin nu este tocmai exemplul cel mai bun de urmat și este limpede că are nevoie permanent de medici.  

Despre Donald Trump, gerontologul rus spunea, în 2017, că acesta arată bine. Totuși, îl invita pe miliardarul american în Rusia pentru circa trei-cinci zile pentru a-i face toate investigațiile necesare, folosind anumite competențe de prelungire a vârstei active.  

Potrivit lui Khavinson, descoperirile sale au fost probate de unii conducători sovietici, în special Brejnev și Andropov. Din păcate, în cazul celor doi președinți, tratamentul cu peptide a fost inițiat în ultima etapă a vieții lor și nu a avut niciun efect.

Khavinson a precizat că de cele zece medicamente peptidice  create de el a beneficiat Boris Elțîn, reușind astfel să-i amelioreze starea de sănătate. Academicianul a recunoscut că, după tratamentul aplicat lui Elțîn, a primit gradul de colonel, devenind astfel primul colonel al Academiei de medicină militară.

Khavinson a înregistrat 13 medicamente și 64 de suplimente alimentare bazate pe bioregulatori peptidici. În ultimii ani, Vladimir Khavinson s-a concentrat pe dezvoltarea de medicamente pentru bolile Parkinson și Alzheimer.

Cu siguranță, președintele Putin are nevoie din plin de tratamentele concepute de Khavinson. Numai că aceste tratamente nu s-au dovedit de prea mare de folos chiar ”gerontologului lui Putin”, decedat la vârsta de 77 de ani.  Iar  acad.prof. dr. Ana Aslan, renumită în întreaga lume pentru rezultatele cercetărilor sale privind procesul de îmbătrânire, prin celebrele produse ”Gerovital H3” şi ”Aslavital”, precum şi prin crearea Institutului de Geriatrie (1952), a decedat la vârsta de… 91 de ani.