Grădina cu maci – un colț de câmp înflorit, mutat printre blocuri
Un colțișor de natură și de frumos, plin de maci și alte plante colorate, a fost realizat de către ADPDU pe o alee din Drumul Taberei, în Sectorul 6. Bucureștenii sunt așteptați să se plimbe printre flori și să le admire, însă sunt rugați să nu le calce.
Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 a amenajat, pe Aleea Potaisa din Drumul Taberei, adevărate lanuri de maci, perfecte pentru a fi pozate și admirate de bucureșteni.
Este vorba, mai precis, de câteva grădini experimentale cu flori de câmp unde oamenii pot merge să se relaxeze și să privească culorile frumoaselor plante. Primăria Sectorului 6 le-a transmis bucureștenilor următorul mesaj:
„Nu mai e nevoie să opriți mașina pe marginea șoselei pentru a vă fotografia printre superbii maci”.
În zona grădinilor experimentale din Sectorul 6 au fost instalate și băncuțe, astfel că doritorii pot să stea o vreme și să se relaxeze.
Cu toate că oamenii sunt invitați să pozeze grădinile, aceștia sunt rugați să nu intre în lanuri, pentru a nu le strica. Primăria a informat că o parte din pajiștea polenizatoare a fost deja distrusă de cei care s-au așezat pe flori:
„Vă rugăm să nu mai intrați în lanuri. Ați călcat florile în picioare ori v-ați întins pe ele și ați distrus deja o parte din pajiștea polenizatorilor”, le-a transmis ADPDU Sector 6 vizitatorilor.
Odată cu florile de camp, în zonă au apărut și albinele și bondarii, care completează, în mod fericit, peisajul. Este aproape incredibil că într-o zonă înconjurată de blocuri se poate regăsi o astfel de oază de frumusețe.
Dealtfel, locul a devenit, în scurt timp, asaltat de amatorii de peisaje cu flori, dar și de cei care doar doresc să se aleagă cu câteva fotografii frumoase, numai bune de postat pe social-media.
O zonă similară a fost realizată de către Asociația Parcului Natural Văcărești pe malul Dâmboviței. Pajiștea experimentală din apropierea apei cuprinde un total de 15 specii, printre care: mușețel, neghină, nemțișor, mac, morcov sălbatic, măzăriche, piciorul cocoșului, albăstrele, sipică și voinicică.