Grupul City Grill și-a crescut cifra de afaceri cu 18 la sută, în semestrul unu 2024

Publicat: 30 iul. 2024, 12:10, de George Andrei, în ECONOMIE , ? cititori
Grupul City Grill și-a crescut cifra de afaceri cu 18 la sută, în semestrul unu 2024

Grupul City Grill, cel mai important lanț românesc de restaurante din piața locală, încheie primul semestru al anului 2024, cu o cifră de afaceri de 31 de milioane euro, în creștere cu 18%, față de aceeași perioadă a anului trecut și continuă investițiile în restaurantele din portofoliu, dar și în dezvoltarea pe segmentul de restaurante și hoteluri. 

Grupul City Grill a investit 1,5 milioane euro, în creștere organică, în primele 6 luni ale acestui an.

,,Meniul diversificat și curat, alături de popularitate, abordarea centrată pe client și angajamentul de a oferi experiențe culinare de excepție prin atmosferă prietenoasă și design modern și familiar în toate restaurantele grupului consolidează poziția de lider pe piața restaurantelor din București”, arată un comunicat al companiei, remis, marți, redacției.

Apetitul românilor pentru a lua masa în oraș este în creștere.

Potrivit unui sondaj realizat în aprilie 2024, restaurantele din Grupul City Grill sunt alegerea numărul unu

pentru 17,3% dintre respondenți, și în primele trei alegeri pentru aproape o treime dintre aceștia (31%).

Derulat pe un eșantion reprezentativ de 550 de bucureșteni, din sondaj mai reiese că mai mult de o treime (36%) au restaurantul favorit din cadrul Grupului City Grill și 1 din 5 (22.2%) a menționat restaurantele grupului drept destinațiile la care a consumat cel mai des în ultimele 90 de zile.

Întrebați ce criterii stau la baza alegerii unui restaurant, bucureștenii indică atmosfera restaurantului drept cel mai important criteriu. Următoarele criterii ca importanță în alegerea restaurantelor, cu impact semnificativ asupra satisfacției bucureștenilor, sunt amabilitatea personalului, rapiditatea în servire și meniul diversificat.

Clienții care indică ca favorit un restaurant din Grupul City Grill sunt atrași, pe lângă, atmosferă și designul atractiv al restaurantelor, de meniul variat și raportul calitate-preț, dar și de beneficiile pentru clienții fideli.

Când vine vorba de restaurantul preferat, pe primele poziții se află Caru’ cu Bere, preferat de 10.4% dintre respondenți și Hanu’ lui Manuc (8.7%). Hanu’ Berarilor atrage cel mai fidel public, iar Buongiorno.Italian și Pescăruș au fost indicate ca restaurante preferate de către segmentul tânăr.

Investițiile recente ale Grupului City Grill în restaurantele Buongiorno.Italian și Hanu’ Berarilor au vizat crearea unei atmosfere prietenoase și familiare și o amenajare contemporană, integrând valorile brandurilor și punând în valoare locațiile istorice ale restaurantelor.

“În evaluările restaurantului cel mai frecventat, indiferent care este acesta, pe prima poziție se află atmosfera. Restaurantul trebuie să fie perceput ca primitor și prietenos. Să se potrivească cu nevoile individuale, bineînțeles, și să inspire, încredere – un aspect extrem de important, în special în HoReCa, unde relația interumană are un rol major. Continuăm să investim în îmbunătățirea designului în toate restaurantele noastre, atmosfera, confortul și experiența culinară a clienților rămân direcții strategice pentru noi și se reflectă în toate aspectele operaționale ale grupului. De la renovări și modernizări ale spațiilor de servire, până la angajarea și formarea unui personal profesionist, amabil, fiecare detaliu este gândit și gestionat pentru a asigura o experiență superioară clienților”, declară Daniel Mischie, CEO Grup City Grill.

Ce mănâncă bucureștenii în oraș.

Doi din trei bucureșteni chestionați,preferă pizza. Bărbații vor friptura, iar femeile, paste.

Potrivit aceluiași sondaj, preferințele culinare ale bucureștenilor variază semnificativ, reflectând o diversitate în gusturi și ocazii de consum. Pizza este consumată la mesele în oraș de circa două treimi dintre bucureșteni, echilibrat pe sexe, dar cu peste 75% în rândul celor sub 30 de ani. Următoarele opțiuni sunt preparatele gătite și fripturile. Fripturile, burgerii, ciorbele și shaorma sunt preferate preponderent de bărbați, în timp ce femeile sunt relativ mai atrase de paste, salate, deserturi și fructe de mare.

Dacă pizza este mâncarea consumată de cei mai mulți bucureșteni la mesele din oraș (64%), când vine vorba de clienții Grupului City Grill, la aceștia se observă o tendință către un meniu mai tradițional, gratarul fiind prima alegere a clienților care trec pragul restaurantelor din Grupul City Grill.

Bucătăria românească, apreciată de 9 din 10 bucureșteni Bucătăria românească este agreată de 88.4%, cea italiană de 64%, urmate de bucătăria grecească (58.5%) și turcească (40.2%).

Restaurante cu specific asiatic (libanez, chinez, japonez, indian, coreean) atrag și ele un interes în creștere al publicului din Capitală.

Cât cheltuile bucureștenii pentru o masă în oraș În ceea ce privește cheltuielile, bucureștenii arată un comportament de consum diferit în funcție de momentul săptămânii și de motivul ieșirii la  restaurant. Pentru prânzul din timpul săptămânii, suma medie cheltuită este de aproximativ 50 lei de persoană, în schimb, mesele la restaurant din weekend vin cu o creștere semnificativă a bugetului alocat, ajungând până la 200 lei de persoană.

Per total, în ceea ce privește bugetul alocat pentru o persoană, aproape jumătate (46.5%) au alocat sub 100 de lei ultimei mese în oraș, 36% au alocat între 100-199 lei, 13.8% au cheltuit peste 200 lei, în timp ce restul de 3.6% nu au indicat un buget individual. Bonul mediu în restaurantele Grupului se menține constant și se situează în jurul valorii de 45 Euro.

Studiul a fost realizat în perioada 26-30 aprilie 2024. Culegere online, pe panel cu certificare ESOMAR. Eșantion final de respondenți: 550 bucurești și . baza de clienți fideli ai Grupului City Grill prin aplicația de fidelizare.

Marja de eroare statistică +/-4.3% pe întreg eșantionul, pentru un prag de încredere de 95%.

Populația țintă: București și Ilfov. ​Consumatori de restaurante din București, în ultimele 30 zile. Vârsta: 20-60 ani.

Grupul City Grill este cel mai important jucător român din industria restaurantelor. Fondat în 2004, Grupul City Grill a demonstrat leadership și viziune în industria HoReCa pe parcursul a două decenii. În prezent operează în prezent restaurante și cafenele sub brandurile Caru’ Cu Bere, Hanu’ lui Manuc, Pescăruș, Hanu’ Berarilor, Buongiorno.Italian, City Grill și La Boheme, primul brand hotelier din portofoliu. Încă de la primul restaurant, deschis în urmă cu 20 de ani sub brandul City Grill, Grupul City Grill a avut la bază ideea de a oferi clienților un loc potrivit pentru a invita un partener de afaceri la masă, de a crea un loc de relaxare necesar în pauza de masă, cu familia sau cu prietenii.

Secretul mâncărurilor City Grill

Prin restaurantele operate, Grupul City Grill se adresează clientului urban care obișnuiește să-și petreacă timpul liber în oraș și să-și stabilească întâlnirile business sau personale la o cafea. Meniurile din restaurante sunt accesibile și variate, cu specific românesc și internațional.

Fie că vorbim despre rețetele emblematice sau orice alt preparat din meniurile restaurantelor Grupului City Grill, ingredientele folosite sunt cele mai bune pentru clienți. “Secretul” mâncărurilor din restaurantele Grupului City Grill sunt ingredientele proaspete, cu proveniență atent controlată și testată, fără adaosuri alimentare. De la cartofii prăjiți proaspeți, curățați și tăiați manual, la ouă din surse cage free și până la legume crescute în solarul propriu de lângă Târgoviște, filozofia pe care se bazează bucătarii Grupului este aceea de a extrage gustul natural al ingredientelor, pus în valoare prin asociere și condimente precum sare și piper.

În toate restaurantele din Grupul City Grill, în care se gătește zilnic pentru aproape 20.000 clienți, se reciclează uleiul, sticla, cartonul și plasticul și se reduce risipa alimentară prin campanii active.