Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a vândut bine vinul Casa Isărescu, în 2023

Publicat: 07 iun. 2024, 13:00, de George Andrei, în ECONOMIE , ? cititori
Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a vândut bine vinul Casa Isărescu, în 2023

Afacerile cu vin ale guvernatorului Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, au progresat, firma familiei -Măr SRL- încheind anul 2023, cu o cifră de afaceri de 6,2 milioane lei.

Firma familiei, la care longevivul guvernator, 74 de ani, este acționar mjoritar a fost tot pe profit, în 2023, cu o creștere de 4,5 la sută. Raportările contabile către ANAF arată că profitul a fost de 1,13 milioane de lei, în scădere cu 16,5 la sută, față de cel raportat în 2022.

La fel ca și anul precedent, firma a avut același număr mediu de salariați: 20. Datoriile au ajuns la cel mai mare nivel de până acum, fiind de 5,59 milioane de lei.

Mugur Isărescu deține 54,01 la sută din Măr SRL, ceilalți asociați fiind soția acestuia, Elena, care deține 25,39 la sută și copii lor, Costin și Lăcrămioara, fiecare cu 10,3 la sută din firmă.

Vinurile Casa Isărescu produse la podgoria din Drăgășani sunt comercializate și în lanțurile marilor retaileri precum Annabella, Kaufland, Mega Image, Metro, Profi și Selgros.

Crama produce vinuri din soiurile Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Fetească Regală, Crâmpoşie selecţionată, Tămâioasă Românească, Merlot, Negru de Drăgăşani şi Syrah. În plus, la crama guvernatorului se practică și enoturismul. Isărescu a accesat, în 2012, fonduri europene pentru transformarea în pensiune agroturistică a unei clădiri vechi existente pe proprietățile sale.

Valoarea întregului proiect a fost de peste 330.000 de euro, iar firma a solicitat finanțare de aproape 200.000 de euro. Vinurile guvernatorului sunt servite, inclusiv la Banca Națională, cu ocazia unor acțiuni de protocol sau publice.

Reclama, sufletul comerțului. Isărescu promovează afacerea și pe internet, cu citate celebre. Cine trece pe lângă apa Oltului, în sus de Drăgăşani, să se descopere cu evlavie în faţa acestui templu măreţ şi unic al ţării… Într-un decor minunat şi extrem de atrăgător, s-au pomenit Drăgăşanii de când îi ştie lumea.

Delicata esenţă de sănătate şi bucurie pe care a dat-o Drăgăşaniul – sub forma unui vin durabil, uşor spumos şi cu reflex incomparabil de atrăgător – a servit la împărtăşirea celor mai luminoase figuri ale trecutului românesc: nobilimea dacă, generalii oştirii române, Mircea cel Bătrân, Mihai Viteazu… Vinul de Drăgăşani este un excelent vin de masă, cel mai bun din România – culoarea galben-auriu, un pronunţat gust de fruct, un buchet foarte personal”. I.C. Teodorescu (1943) ctitorul viticulturii moderne româneşti.