Guvernul britanic își cere scuze pentru moartea a 201 bebeluși și nouă mame, în 20 de ani, într-o maternitate

Publicat: 31 mart. 2022, 13:00, de Magda Marincovici, în ACTUALITATE , ? cititori
Guvernul britanic își cere scuze pentru moartea a 201 bebeluși și nouă mame, în 20 de ani, într-o maternitate
bebeluș

Guvernul britanic și-a prezentat scuzele, miercuri, după publicarea unui raport care dezvăluie că moartea a 201 bebeluși dintr-un spital din nord-vestul Angliei ar fi putut fi evitată prin îngrijire adecvată și fără obstinația de a evita operațiile de cezariană, transmit BFMTV.com, Sky news.

Scuzele adresate familiior au fost transmise de ministrul britanic al Sănătății, Sajid Javid, în fața parlamentarilor.

Raportul, care scoate la lumină amploarea acestei drame, arată foarte clar că voi ați fost afectați de un serviciu care era acolo pentru a vă ajuta pe voi și pe cei apropiați vouă, pentru ca să aducă viață, a mai spus ministrul britanic al Sănătății.

Comandat în 2017 și publicat miercuri, săptămâna aceasta, documentul a investigat 1.592 de incidente raportate la spitalul Shrewsbury, implicând 1.486 de familii, în perioada 2000 și 2019.

Nouă mame moarte

Cinci ani mai târziu, ancheta ajunge la concluzii alarmante, afirmând că 201 bebeluși ar fi putut fi în viață dacă spitalul ar fi furnizat asistență medicală adecvată. Raportul mai precizează că nouă mame au murit din cauza tratamentelor, în timp ce altele au fost forțate să nască în mod natural când ele ar fi avut nevoie de cezariană.

În cele 250 de pagini ale raportului sunt prezentate cazuri de nou-născuți cu fracturi de craniu, cu oase rupte și probleme cerebrale, din cauza lipsei de oxigen în momentul nașterii.

Deficiențe ”semnificative sau majore” au fost observate și la un sfert din cele 498 de cazuri de bebeluși născuți morți, studiați.

În 40% din cazuri, în spital nu a fost efectuată nicio investigație internă.

Potrivit raportului, maternitatea făcea presiuni pentru ca femeile să nască natural cu scopul de a menține rata cezarienelor cât mai scăzută, recurgând la naștere prin cezariană foarte rar.