Hackerii ruși au atacat site-ul Directoratul Național de Securitate Cibernetică
Seria de atacuri de tip DDoS (Distributed Denial-of-Service) asupra unor site-uri web care aparţin unor instituţii publice, partide şi organizaţii private din România continuă, sâmbătă, la ora 2:30, fiind atacat site-ul www.dnsc.ro, informează Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică.
„Continuă seria de atacuri de tip DDoS (Distributed Denial-of-Service) asupra unor site-uri web care aparţin unor instituţii publice, partide şi organizaţii private din România, atacuri motivate de acţiunile de sprijin ale României pentru Ucraina, în contextul invaziei acestui stat de către Federaţia Rusă.(…) Azi, 30 aprilie la aproximativ orele 2:30AM site-ul www.dnsc.ro a fost subiectul unui atac de tip DDoS. La orele 8:30AM site-ul web a fost deja repus in funcţiune, fără dificultăţi. Directoratul recomandă implementarea rapidă şi precisă a măsurilor adecvate pentru protecţia site-urilor web şi a infrastructurilor cibernetice. Un ghid de securitate cibernetică pe care îl puteţi folosi este disponibil la: https://dnsc.ro/vezi/document/ghid-securitate-cibernetica-2021”, se menţionează într-un comunicat al DNSC.
Specialiştii Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) colaborează cu instituţiile abilitate pentru investigarea şi contracararea acestor atacuri cibernetice. Atacurile sunt auto-asumate de gruparea pro-rusă Killnet şi au vizat site-urile web gov.ro – mapn.ro – politiadefrontiera.ro – cfrcalatori.ro – otpbank.ro – psd.ro – dnsc.ro, având ca obiectiv indisponibilizarea site-urilor web româneşti vizate prin supraîncărcarea acestora cu trafic masiv de internet, din surse multiple.
Vineri, Directoratul a publicat pe www.dnsc.ro lista de 266 adrese IP implicate în atacurile de tip DDoS auto-asumate de Killnet asupra site-urilor web româneşti, şi a lansat procedurile necesare pentru limitarea atacurilor.
„Publicarea este parte a procesului transparent pe care Directoratul l-a activat la declanşarea conflictului militar, pentru contracararea atacurilor cibernetice ce impactează România, în contextul războiului Ucraina-Rusia”, se subliniază în comunicat.