Hagi, impresionat de Mihai Neșu: „La cât a suferit și la câte dureri a avut, are…”
Gică Hagi a vorbit recent despre Mihai Neșu și despre lecțiile pe care le-a învățat de la acesta. Cariera fotbalistului s-a încheiat pe 10 mai 2011, atunci când a suferit o accidentare gravă la un antrenament al echipei FC Utrecht.
La începutul lunii mai a fost organizat un eveniment caritabil, „Gala Mihai Neșu”, care a avut ca scop strângerea de fonduri pentru finalizarea complexului de recuperare neuromotorie „Sfântul Nectarie” din Oradea.
Meciul de fotbal s-a desfășurat pe arena „Arcul de Triumf’ și a adus față-n față două echipe, respectiv România All Stars și FIFPro Europe. Partida a fost câștigată de formația pregătită de Gheorghe Hagi, care a făcut și câteva declarații emoționante despre Mihai Neșu, pe care l-a descris drept un „învingător’.
„Mihai este un luptător, un băiat extraordinar, care face lucruri extraordinare. Are o putere incredibilă și este un exemplu pentru noi toți. El are o putere incredibilă şi e un exemplu pentru noi toţi.
Cea mai mare lecţie pe care ne-o dă Mihai Neşu este puterea lui de a lupta. La cât a suferit, după tot ceea ce i s-a întâmplat, el are puterea să mai facă şi pentru ceilalţi. Bravo lui, are toată stima mea. Eu voi încerca mereu să fiu lângă el’, a declarat Gheorghe Hagi.
Mihai Neșu a construit un centru pentru copiii cu dizabilități neuromotorii
În anul 2014, la 3 ani de la accidentarea suferită pe teren, Mihai Neșu a înființat Centrul de recuperare Sfantul Nectarie in Oradea, menit să „contribuie sistematic, cu profesionalism, pe termen lung, la recuperarea copiilor cu dizabilități”, după cum se arată pe site-ul organizației.
În cadrul centrului copiii fac zilnic kinetoterapie, hidroterapie, logopedie, terapie ocupațională, hipoterapie, scripetoterapie, muzicoterapie, bandă de mers, stimulare musculară cu V plus, terapie cranio sacrală, manipulare fascială pe termen lung, în scop caritabil, cu o contribuție de 25/30 ron ședință din partea părinților.
În prezent, 73 de copii vin zilnic la terapiile obișnuite în intervalul orar 8:00-20:00. Pe lângă aceștia, alți 60 de copii din 28 județe ale țării vin periodic, pentru sesiuni de 3 săptămâni pentru Therasuit Therapy.