Hai, poftă mare, la burger de crocodil !
Burgerul de crocodil, preparat în stil brazilian, ține capul de afiș la Grill Fest ediția 2024, aflată în derulare lângă Lagoo Snagov.
Grill Fest este cel mai mare festival de BBQ din Europa, unde au fost invitați 200 de BBQ Chef.
Venit din Brazilia, Chef PAIZAO a propus publicului o ciudățenie culinară pentru români – burgerul din carne de crocodil, preparat în stil local, ca pe malurile Amazonului.
O promovare foarte activă a putut fi constatată pe Facebook, unde poate fi văzută o impresionantă aglomerare de preparate exotice speciale.
Festivalul a început pe 10 mai și se desfășoară pe parcursul a trei zile.
Au fost organizate peste 50 de standuri de barbeque, în 8 zone cu tematici diferite, întinse pe 10 hectare.
Aici vor fi gătite aproximativ 100 de tone de produse de grătar, utilizând cele mai apreciate tehnici de barbeque, grilling și smoking în stil american, brazilian, argentinian, turcesc, coreean și balcanic.
Masha și Ursul, împreună cu Somonelu ’Pancho, oferă pește la grătar, în zona special amenajată pentru copii – OceanFish KIDS.
Între ,,expozanți” se remarcă ROMFERM, cu produse din carne de vită maturată 30 de zile în sistem Dry-Aged. ROMFERM are cea mai mare capacitate de maturare din România, lunar maturează peste 25 de tone de carne.
The Butcher Chef de la Abatorro Beef Selection prezintă burgerii proprii în Zona Vită-Oaie de Barbeque.
Tot în zona de vită – oaie, cheful de la Casa Angus invită vizitatorii să descopere deliciul cărnii Black Angus, fragedă, suculentă, cu o marmorare distinctivă
Proprietarul fermei Mangaland vine la festival cu rețete tradiționale din carne de mangaliță.
Într-o zona Mixtă, gătesc pe grătar burgeri, fripturi din vită Angus și porc chefii de la Casa Bălășescu.
Serbia, aflată între cele 10 țări participante, va fi reprezentată de Chef Goran Milivojevic.
Organizatorii au inclus și Blade Masters Competition, primul concurs de cuțite artizanale. 8 blade artisans se vor întrece în tehnici de mânuit cuțitele, făcute de ei înșiși, în probe de finețe și anduranță.
Accesul se face pe baza biletelor, cu prețuri de 37,5 LEI/zi sau 75 LEI/3 zile (+taxe).