Hidroelectrica a oprit emiterea de facturi și înregistrare contracte noi
Teama de prețurile mari pentru energia electrică i-a împins pe mulți oameni să caute furnizori cu prețuri mici. Hidroelectrica este unul dintre aceștia, cu un preț de 0,25 lei pe kilowat, dar acum nu mai face față cererii.
Producătorul de energie hidro a anunțat, printr-un comunicat de presă, că a modificat perioada în care nu emite facturi și nu înregistrează contracte cu noi clienți. Motivul este implementarea unor noi softuri și estimează reluarea acestor operațiuni pe 15 noiembrie.
Comunicatul companiei:
„Având în vedere complexitatea operațiunilor de implementare a noilor softuri de lucru și migrarea bazelor de date în acestea, vă informam că se prelungește perioada de întrerupere a procesului de facturare, termenul de răspuns la solicitările care presupun intervenții asupra datelor aflate în proces de transfer (rectificare, actualizare, ștergere, restricționare în ceea ce privește prelucrarea etc.), precum și termenul de soluționare a cererilor deja înregistrate și aflate în curs de operare.
Termenul estimativ de finalizare a operațiunilor este 15.11.2022, urmând să revenim cu noi informații pentru dumneavoastră la acea data.
Că și până acum, activitatea de relaționare cu publicul se vă desfășură în continuare conform programului afișat pe site-ul companiei. Dosarele depuse în aceasta perioada pentru contractarea serviciului de furnizare a energiei electrice vor fi înregistrate, însă se vor procesa ulterior finalizării operațiunilor menționate. Prin urmare, termenul standard de intrare în vigoare a unui contract ar putea fi depășit pentru cele deja înregistrate.”
Hidroelectrica, din producător în furnizor
Hidroelectrica este, în mod normal, producător de energie electrică, nu furnizor. Doar că liberalizarea pieței de energie și și cererea mare i-a permis să devină furnizor.
Numărul de cereri din partea consumatorilor casnici este de aproximativ 5.000 în fiecare zi, ceea ce face ca Hidroelectrica să poată deveni unul dintre cei mai mari furnizori de energie din România.
Pentru această nouă poziție însă are nevoie de modificarea activității, mai exact a softurilor utilizate, astfel încât să poate oferi servicii de calitate clienților.