Huawei a lansat Top 10 Tendințe ale Energiei Digitale
Schimbările climatice au devenit o problemă mare în întreaga lume. Comunitatea internațională a lucrat împreună pentru a combate schimbările climatice și la a cincea aniversare a Acordului de la Paris.
Astăzi, peste 110 țări s-au angajat să atingă obiectivul „Neutralitatea carbonului”. Este important să se modernizeze infrastructura energetică și să se accelereze transformarea din energie fosilă în energie regenerabilă. În era digitală a unei lumi inteligente complet conectate. Energia, care este fundamentul infrastructurii digitale, este, de asemenea, în curs de transformare pentru a se adapta la schimbările de dezvoltare ale lumii digitale.
Pe 28 decembrie, Huawei a ținut conferința de comunicare media „Top 10 Tendințe ale energiei digitale”, iar Zhou Taoyuan, vicepreședinte Huawei și președinte al liniei de produse digitale pentru energie electrică, a împărtășit informații despre viitoarele tendințe ale puterii digitale.
El a subliniat că neutralitatea carbonului este sarcina prioritară în lume astăzi. Industria energetică va intra în era digitală datorită dezvoltării rapide a economiei digitale și există provocări legate de digitalizarea energiei și dezvoltarea economiei digitale. Întreaga industrie trebuie să acorde o mare importanță pentru creșterea investițiilor în infrastructura energetică digitală, care este fundamentul lumii digitale.
Dr. Fang Liangzhou, vicepreședinte și CMO al liniei de produse digitale Huawei, a menționat că „Top 10 tendințe ale energiei digitale” prezise de Huawei include următoarele tendințe:
- Digitalizarea energiei
- Energie verde pentru toți
- Arhitectură E2E eficientă
- AI Boost
- Simplu și convergent
- Conducere autonomă
- Energie inteligentă și cuprinzătoare
- ESS inteligent
- Încărcare super-rapidă
- Sigur și fiabil
Digitalizarea energiei este o tendință inevitabilă. Integrarea inovatoare a tehnologiilor digitale și energetice permite gestionarea inteligentă a generării de energie, a transmiterii de energie electrică, a distribuției energiei electrice, a stocării și a consumului, îmbunătățind substanțial eficiența energetică.
Sistemul solar pentru toți este popular, beneficiind mii de gospodării și industrii. Era generării de energie fotovoltaică nesubvenționată vine în timp ce generația distribuită și convergența stocării solare devin principalele fluxuri. Energia verde poate ajuta, de asemenea, industria TIC să reducă emisiile de carbon. În viitor, vom construi o „rețea zero-carbon” și „centre de date zero-carbon”. În afară de aceasta, Huawei a propus tendința Efficient E2E Architecture, care poate îmbunătăți eficiența energetică în ceea ce privește arhitectura și sistemul.
Inteligență artificială pe scară largă
În ceea ce privește AI, Huawei consideră că aceasta va fi aplicată pe scară largă în domeniul energetic și va înlocui funcțiile experților pentru a permite colaborarea independentă a sistemului. Există mai multe exemple. Schelele inteligente de urmărire sunt utilizate în instalațiile fotovoltaice, iar detectarea PV implementează inspecția nesupravegheată. Centrele de date aplică AI pentru a regla parametrii pentru a reduce PUE. Eșalonarea, încărcarea și descărcarea inteligentă a bateriei pe baza tarifelor de vârf ale rețelelor de electricitate pentru a economisi factura la electricitate. În ceea ce privește puterea electrică inteligentă, datele mari pot fi folosite pentru a avertiza despre starea bateriei vehiculelor cu 24 de ore în avans.
„Puterea digitală se va îndrepta către rețeaua simplă și convergentă, inclusiv arhitectura convergentă, forma simplificată și modulele prefabricate. Dispozitivele energetice vor deveni compacte, ușoare și modularizate.” Dr. Fang Liangzhou a explicat: „De exemplu, sistemele multi-putere sunt integrate într-un sistem de alimentare unificat. Și modul de construcție modulară prefabricat este utilizat în general pentru centrele de date.”
În afară de aceasta, pe măsură ce industria energetică se transformă treptat în digitalizare, modul tradițional manual O&M va fi schimbat, ca și rețeaua energetică. Sistemul tradițional de energie va fi schimbat de la arhitectura Silo și management izolat la management inteligent cuprinzător, atingând obiectivul colaborării E2E, inclusiv generarea de energie, distribuția și consumul de energie. În ceea ce privește stocarea energiei, bateriile obișnuite cu litiu vor evolua treptat către un sistem inteligent de stocare a energiei (ESS), care va maximiza potențialul bateriei.
De asemenea, este demn de remarcat faptul că oamenii se pot bucura de încărcare super-rapidă oricând oriunde. În domeniul electronicelor de consum, timpul de încărcare va fi mai mic de 10 minute în viitor. În plus, datorită evoluției arhitecturii electrice, vehiculele electrice pot fi încărcate în decurs de 10 minute, oferind utilizatorilor o experiență supremă. Securitatea și încrederea sunt, de asemenea, vitale. Fiabilitatea hardware, securitatea software-ului, rezistența sistemului, confidențialitatea, fiabilitatea și disponibilitatea vor deveni cerințe esențiale.
Huawei a fost profund angajat în domeniul energiei de mai mulți ani. Prin integrarea electronicii de putere și a tehnologiilor digitale, Huawei poate realiza o producție verde de energie și un consum eficient de energie, care poate promova transformarea digitală și dezvoltarea economiei digitale. Huawei susține că ar trebui să folosim perspectiva de ultimă generație pentru a clarifica contextul de dezvoltare a energiei și a implementa construcția de energie.