Huawei îndeamnă la o cooperare mai strânsă între sectoarele public și privat pentru a reda oamenilor încrederea în tehnologie
Simpozionul St. Gallen, un eveniment anual ce reuneşte liderii actuali și viitori din toată lumea, a ajuns anul acesta la ediţia cu numărul 50. Timp de trei zile, 1000 de participanţi din generaţii diferite s-au reunit online, conectându-se din campusul universităţii St. Gallen, dintr-un hub internaţional din Singapore, din zece ambasade elveţiene de pe mapamond, dar şi din alte locuri.
Catherine Chen, Corporate Senior Vice President şi membru al consiliului de administraţie al Huawei, a ţinut un discurs în cadrul conferinţei organizate de studenţi pe 7 mai. Printre invitaţii de top din sectorul privat s-au numărat Christophe Franz, preşedintele Consiliului de Administraţie al Roche, Ola Källenius, preşedintele Consiliului de Administraţie al Daimler, Satya Nadella, director general al Microsoft şi Roshni Nadar Malhotra, director general al HCL Corporation.
Participanţii, printre care s-au numărat lideri politici precum cancelarul Austriei, Sebastian Kurz şi reprezentanţi ai unor organizaţii internaţionale precum preşedinta Swiss Digital Initiative, Doris Leuthard, s-au reunit pentru a-şi prezenta opiniile pe marginea subiectului simpozionului de anul acesta, „Încrederea este importantă”, o idee pe care Huawei o susţine cu fermitate.
Chen este de părere că va fi nevoie de un efort comun din partea factorilor de decizie, a autorităţilor de reglementare şi a sectorului privat.
„Tot mai multe dispozitive beneficiază de conectivitate şi tot mai multe servicii trec în online, astfel că din ce în ce mai multe infrastructuri esenţiale se bazează pe schimbul de date în timp real. Guvernele trebuie să se asigure că toată lumea este protejată prin securitate la cele mai înalte standarde. Doar un set comun de reguli poate garanta un nivel de securitate care să ofere încredere în tehnologie”, afirmă ea.
Anul acesta, Simpozionul St. Gallen a început pe 5 mai.
Participanţii la eveniment au fost de acord că încrederea se bazează pe deschidere şi transparenţă şi că este timpul să fie luate măsuri concrete şi cu efect juridic care să contribuie la depăşirea provocărilor şi a riscurilor apărute odată cu declanşarea pandemiei de COVID-19.
În ultimul timp, a crescut neîncrederea publicului în clasa politică, în instituţiile economice, în tehnologiile noi şi în presă, în special în rândul generaţiilor mai tinere, iar pandemia a accentuat această creştere.
„Ca membri ai tinerei generaţii, suntem conectaţi la un număr mare de persoane prin intermediul reţelelor de socializare, dar acestea nu reprezintă un cerc de oameni în care putem avea încredere”, a spus Simon Zulliger, membrul unei echipe formată din 35 de studenţi de la Universitatea St. Gallen care a organizat simpozionul din acest an.
Echipa a fost de părere că identificarea unor moduri de a păstra şi de a consolida încrederea este esenţială pentru o revenire sustenabilă.
Catherine Chen şi-a exprimat speranţa că următoarea generaţie de lideri va oferi încrederea necesară şi va contribui la crearea unei lumi care să beneficieze de conectivitate omniprezentă.
„Îndemn generaţiile viitoare să continue dezvoltarea relaţiilor pozitive dintre comunităţi, oameni şi mediile în care trăiesc. Avem nevoie să consolidăm încrederea în tehnologie, prin adoptarea unui set comun de reguli, prin inovaţii şi dezvoltare. Doar atunci vom putea folosi tehnologia în mod sustenabil şi responsabil”, a spus ea.