Hubert Thuma face apel la responsabilitatea oamenilor față de animale: Să schimbăm mentalități!
În multe comunități din România, obiceiul de a ține câinii în lanțuri este încă prezent, o practică ce nu derivă din răutate, ci dintr-o mentalitate învechită, transmisă din generație în generație. Acest lucru a fost evidențiat de Hubert Thuma, care subliniază că una dintre misiunile importante ale Fundației Ilfov Împreună, pe care o conduce, este să schimbe aceste mentalități.
Hubert Thuma, în sprijinul animalelor
Prin intermediul fundației, se desfășoară un proiect inovator și umanitar, menit să ofere o soluție reală pentru această problemă. În loc să critice sau să condamne direct proprietarii de animale care apelează la această metodă tradițională, fundația oferă ajutor concret: construiește gratuit padocuri pentru câinii care sunt ținuți în lanț.
Această inițiativă este deja în plină desfășurare în județul Ilfov, iar scopul este de a crea un mediu mai sigur și mai sănătos pentru animale, oferindu-le libertate și confort.
Hubert Thuma consideră că schimbarea mentalităților este cheia pentru a îmbunătăți viața animalelor și relația dintre oameni și acestea. Cu toate că mulți oameni țin câinii în lanț nu din lipsă de compasiune, ci din obicei, fundația își propune să demonstreze că există alternative mai bune și mai umane.
„Oamenii încă își țin câinii în lanț. Nu din răutate, e vorba de obiceiuri învechite. Iar acesta e și unul dintre scopurile proiectelor noastre: Să schimbăm mentalități.
Prin fundația noastra, Fundația Ilfov Împreună, construim gratuit padocuri pentru câinii ținuți în lanț, în Ilfov. Dacă știți cazuri, sunați-ne la 0751.235.009. Împreună facem bine!”, este mesajul lui Hubert Thuma.
Fundația Ilfov Împreună încurajează toți cei care cunosc cazuri de câini ținuți în lanțuri să ia legătura cu echipa sa, pentru a putea oferi ajutor. Oricine poate suna la numărul de telefon 0751.235.009 și astfel, să contribuie la această inițiativă menită să aducă schimbări pozitive în comunitate.
Thuma subliniază faptul că această campanie nu se rezumă doar la construirea padocurilor, ci și la educarea proprietarilor de câini, oferindu-le sprijin pentru a înțelege de ce este esențial să renunțe la lanțuri.