Împachetările cu nămol, pe cât de utile, pe atât de toxice

Publicat: 21 iul. 2023, 07:45, de Madalina Toma, în SOCIAL , ? cititori
Împachetările cu nămol, pe cât de utile, pe atât de toxice

Un medic specialist de la Techirghiol avertizează ca împachetările cu nămol pot fi novice pentru organism dacă sunt făcute în mod necorespunzător.

Anual, mii de români afectați de reumatism aleg să meargă la mare și să se trateze cu nămol, sperând că astfel vor diminua durerile resimțite, mai ales în sezonul rece.

Dr. Olga Surdu, medic primar în recuperare, medicină fizică și balneologie la prestigiosul Sanatoriul Balnear Techirghiol, subliniază importanța conștientizării riscurilor pe care le implică această terapie în perioadele de caniculă și în orele de vârf ale zilei. Temperaturile ridicate din această perioadă pot pune organismul într-o situație de stres, deoarece procesul natural de răcire a corpului prin eliminarea transpirației poate deveni ineficient dacă pacienții sunt acoperiți cu nămol în timpul expunerii la soare în zilele toride.

Medicul recomandă ca nămolul să fie aplicat dimineața, între orele 8:00 și 10:00, sau seara, între 17:00 și 19:00. Este important ca durata aplicării nămolului să nu depășească două ore, pentru a minimiza riscurile asociate cu expunerea prelungită.