În atenția DNA. Un edil din Prahova, susținut de baronul Dumitrescu „Lamborghini”, rămas fără mandat, încredințează lucrări fără licitație

Publicat: 24 iul. 2024, 13:45, de Ion Teleanu, în Dezvăluiri , ? cititori
Exclusiv
În atenția DNA. Un edil din Prahova, susținut de baronul Dumitrescu „Lamborghini”, rămas fără mandat, încredințează lucrări fără licitație
În atenția DNA. Un edil din Prahova, susținut de baronul Dumitrescu „Lamborghini”, rămas fără mandat, încredințează lucrări fără licitație

În localitățile unde primarii în funcție au pierdut mandatul, aceștia au demarat campania de prăduire a bugetului local și un caz incredibil a fost deja sesizat Parlamentului.

Faptul că din 10 iunie și până la începutul lui octombrie 2024 există  două structuri paralele de administrare locală, adică de primari, consilii locale și județene, a declanșat o bulibășeală fără precedent, ca urmare a paralelismului de funcții.

PUTEREA a avertizat recent că a început o mică-mare prăduială de încredințare a unor lucrări și prestări de servicii cu valori de sub 30.000 de euro, adică prin incredințare directă. Un caz incredibil aflat în derulare într-o comună din județul Prahova a fost deja sesizat Parlamentului.

Primarul liberal al comunei prahovene Boldești-Grădiștea, Niculae-Emil Enescu, susținut și garantat de baronul PNL de Prahova, Iulian Dumitrescu „Lamborghini”, a pierdut alegerile pe 9 iunie 2024, dar va rămâne în funcție până la depunerea jurământului, pe la începutul lunii octombrie, de către noul edil.

Însă, până la predarea mandatului, acesta este acuzat că încredințează mai multe lucrări fără licitație și o astfel de sesizare a ajuns și la deputatul fost PNL, în prezent la Forța Dreptei, de Prahova, George Ionescu.

Domnul primar oferă toate lucrările pe bandă rulantă pentru a-și putea lua șpăgile înainte de terminarea mandatului

Un localnic din comuna de circa 1.600 de locuitori, Boldești-Grădiște din județul Prahova, l-a sesizat pe deputatul George Ionescu despre o „posibilă situație de luare de mită a primarului încă în funcție” (vezi documentul în facsmil).

Este vorba despre primarul Enescu Niculae-Emil „care ar primi bani de la anumite persoane din anturajul său, pentru ca firmele acestora să câștige licitațiile de asfaltare a drumurilor sătești sau alte lucrări publice supraevaluate”.

De asemenea, primarul este acuzat că „ar acorda lucrările rapid și illicit cu scopul de a încasa cât mai mulți bani! (șpagă), până la încheierea mandatului, deoarece nu a fost reales„ și a „început lucrări de asfaltare și construcție ilegale, fără autorizațiile necesare”.

Persoana care l-a sesizat pe deputatul George Ionescu menționează că „domnul primar care se află în funcție oferă toate lucrările pe bandă rulantă pentru a-și putea lua șpăgile înainte de terminarea mandatului, deoarece acesta nu a mai fost reales”.

Ca atare, reclamantul precizează că s-a dat fără licitație un „contract pentru asfaltare de aproximativ 4.200.000 de lei” și că „lucrarea de la Caminul cultural este supraevaluată, deoarece s-au folosit următoarele materiale: 20 saci adeziv, 5 valuri plasă, 10 găleți lavabil, 30 pătrați, 10 foi pal tip OSB și 20 mp mochetă”, iar „lucrarea a fost făcută fără autorizație, fără garanție de bună execuție și fără proces-verbal de predare amplasament”. Rămâne de văzut la ce concluzii vor ajunge instituțiile statului abilitate să facă facă lumină în acest caz.