Încă un senator POT are lacune în CV, unde susţine că a făcut o facultate de patru ani, deşi universitatea trecuse la sistemul Bologna, cu trei ani pentru studiile de licenţă.
Încă un senator POT cu lacune în CV
CV-ul unui alt parlamentar al Partidului Oamenilor Tineri are mai multe semne de întrebare! Astfel, senatorul POT Olt Robert Ghiţă susţine că a făcut o facultate de patru ani, la zi, la Universitatea „Spiru Haret” din Bucureşti, în timp ce şi lucra. Doar că instituţia de învăţământ trecuse la sistemul Bologna cu trei ani pentru studiile de licenţă. Confruntat cu neconformităţile din CV-ul său, postat pe site-ul Senatului la aproape patru luni de la alegeri, Ghiţă a cerut reporterului să prezintele „atestatul de jurnalist”.
Dialog halucinant cu senatorul POT Olt Robert Ghiţă! S-a supărat că l-am chestionat cu privire la studiile sale şi a cerut acreditare şi un „atestat de jurnalist”.
Parlamentarul susţine în CV-ul său că a făcut o facultate de patru ani, 2005-2009, Academia de Studii Economice, Facultatea de Contabilitate și Informatică de Gestiune, deşi Academia, ca de altfel tot învăţământul superior din România trecuse chiar din anul universitar 2005-2006, când parlamentarul spune că şi-a început studiile de licenţă, la sistemul de învăţământ Bologna. Durata studiilor universitare de licenţă pentru specializarea Contabilitate și Informatică de Gestiune este de 3 ani – 180 de credite, 60 de credite de studiu transferabile pentru un an de studiu.
:format(webp):quality(80)/https://www.puterea.ro/wp-content/uploads/2025/04/ghita-pot-cv-1024x469.jpeg)
sursa foto: captură ecran
Contactat telefonic, senatorul POT spune că a terminat Spiru Haret, Contabilitate și Informatică de Gestiune, dar chiar şi aşa, tot 3 ani ar fi durat studiile de licenţă.
„Spiru Haret… Da! Aşa scrie pe diplomă, am scris conform diplomei. Da de ce vă interesează aşa de mult aspectul ăsta? Spiru Haret 2005-2009, apoi în 2016, Şcoala de Maiştri, bineîneles, lucrând în Alro am vrut să fac şi ceva pe specialitate. 2005-2009, patru ani, la zi”, a declarat el.
Ulterior, deranjat de faptul că am insistat să-şi publice CV-ul pe site-ul Senatului, Ghiţă s-a îndreptat împotriva reporterului care a îndrăznit să-l sune: „Dumneavoastră puteţi să mă întrebaţi multe, dar sunteţi un jurnalist fără acreditare!”.
Dialogul, în continuare:
Jurnalist: Acreditare unde îmi trebuie?
Ghiţă: O să vă explic!
Jurnalist: Unde trebui să mă acreditez?
Ghiţă: Sunt un ales al poporului, răspund la oricine la telefon…
Jurnalist: Şi unde ar trebui să mă acreditez eu?
Ghiţă: O să vă arăt… momentan, nu!
Jurnalist: Păi, haideţi să lămurim!
Ghiţă: V-am zis că o să vă arăt, momentan sunt la volan!
Jurnalist: Trebuie să-mi trimiteţi ceva?
Ghiţă: Nu neapărat că o să vă trimit, dar poate o să ne întâlnim.
După care dialogul a continuat privind studiile senatorului:
Jurnalist: Deci şi lucraţi şi făceaţi facultate, la zi?
Ghiţă: Da, bineînţeles!
Jurnalist: De ce a durat atât până aţi publicat?
Ghiţă: Alte treburi, întâlniri în circumscripţie, a durat să-mi fac biroul…
Senator: Aveţi atestat de jurnalist?
După câteva minute, senatorul Robert Ghiţă a revenit cu un apel telefonic. De această dată el a fost cel care a pus întrebările, reproşându-i reporterului că nu are „atestat de jurnalist”.
Ghiţă; Aveţi atestat de jurnalist?
Jurnalist: Vă referiţi la diplomă?
Ghiţă: Eu v-am întrebat dacă aveţi atestat de jurnalist?
Jurnalist: Păi, în primul, jurnalismul se face cu studii de licenţă de trei ani şi se termină cu o diplomă de licenţă
Ghiţă: Eu v-am întrebat dacă aveţi atestat de jurnalist
Jurnalist: Domn’le, nu trebuie atestat să practici meseria de jurnalist. Am licenţă în jurnalism!
Ghiţă: Am înţeles! Atestatul de jurnalist se dă numai de la Uniunea Ziariştilor!
Jurnalist: Asta credeţi dumneavoastră? Deci, ca să faci jurnalism în România trebuie să fii acreditat de UZPR?
Ghiţă: Da, asta cred!
Jurnalist: Îmi pare rău, sunteţi într-o eroare mare!
Ghiţă: Nu sunt deloc în eroare! O singură întrebare am avut pentru dumneavoastră!
Probleme la POT
Paul-Ciprian Pintea, senator al Partidului Oamenilor Tineri (POT) din Sălaj, a devenit subiect de controverse din motive care nu au nicio legătură cu activitatea legislativă. Parcursul său educațional este plin de neclarități: în timp ce CV-ul său oficial susține că a absolvit liceul și are diplomă de bacalaureat, informațiile din presă indică faptul că a finalizat doar opt clase. Mai mult, el a trecut inițial în CV că urmează cursuri la „Academic Singles”, un site de matrimoniale, înainte de a corecta și menționa „Business Academy”.
Pe plan profesional, senatorul a lucrat ca tehnician de calitate și a administrat un PFA în transporturi. Totuși, activitatea sa parlamentară este aproape inexistentă: zero declarații, zero interpelări și o singură luare de cuvânt.
În plus, Pintea are probleme serioase cu legea. A fost condamnat în martie 2024 la un an și două luni de închisoare cu suspendare pentru conducere fără permis. La scurt timp, a fost prins din nou la volan fără permis, ceea ce i-a adus un nou dosar penal.