Incidente la piramida energetică a Sfinxului din Bușteni (VIDEO)
Incidente la piramida energetică a Sfinxului din Bușteni. Salvamontiştii din cadrul serviciilor Buşteni şi Prahova au intervenit, luni seară, pe Valea Caraimanului, pentru coborârea de pe munte a unor turişti neechipaţi corespunzător care încercau să ajungă la Sfinx.
Conform datelor publicate pe pagina de Facebook a Salvamont Buşteni, cei doi tineri au încercat să ajungă la Sfinx, dar au ales traseul cel mai periculos.
„Când au dat de zăpadă şi au văzut că se întunecă, au intrat în panică şi au cerut ajutor. Salvamontiştii din Buşteni şi Prahova sunt acum în plină acţiune”, arată sursa citată. Unul dintre ei purta blugi.
Incidente la piramida energetică a Sfinxului din Bușteni
În ultimii ani, după apariţia în anumite medii a unei legende referitoare la formarea la Sfinx a unei „piramide energetice” de către razele soarelui în seara zilei de 28 noiembrie, la acest obiectiv turistic au venit sute de oameni curioşi şi dornici să asiste la fenomen, care nu este atestat ştiinţific.
Potrivit legendei respective, „piramida energetică” s-ar forma numai în ziua de 28 noiembrie, în jurul orei 16,45, înainte de lăsarea întunericului.
La Babele şi la Sfinx se poate ajunge atât cu telecabina sau maşina, cât şi pe jos. Cea mai uşoară cale de acces către Sfinx este cu Telecabina Buşteni – Babele, un traseu cu o lungime de 4.350 m şi o diferenţă de nivel de 1.235 m. Mersul pe jos pe traseul Buşteni- Valea Jepilor- Cabana Caraiman- Cabana Babele- Hotel Peştera durează până la şase ore.
Ce este piramida energetică a Sfinxului
Se spune că Sfinxul nostru ascunde mistere nebănuite şi că ar fi cel mai vechi dintre simbolurile noastre sacre. Faptul că, în fiecare an, la data de 28 noiembrie, la apus, razele soarelui construiesc o piramidă energetică în jurul lui a devenit de notorietate.
Povestea este însă complexă. Unii afirmă că Sfinxul nostru ar fi „polul energetic al planetei”, specialiştii precizează însă, că este „o formă ciudată, care a fost săpată în roca conglomerată, printr-o acţiune a vântului care poartă numele de eroziune”...
Înconjurat de mistere și legende, Sfinxul din Bucegi este unul dintre cele mai frumoase monumente naturale din țara noastră. Sunt povești care ne spun că este Axa Lumii sau că dacii, simțind chemarea acestuia, deveneau nemuritori.
În fiecare an, pe 28 noiembrie, sute de oameni urcă muntele și se strâng în jurul Sfinxului pentru că razele Soarelui care îl îmbrățișează formează o piramidă magică, unii spunând că e vindecătoare.