INCREDIBIL. Șeful Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc nu vrea să știe câte păcănele sunt interzise în România

Publicat: 05 sept. 2024, 13:34, de Autor: Ion Teleanu, în Dezvăluiri , ? cititori
INCREDIBIL. Șeful Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc nu vrea să știe câte păcănele sunt interzise în România

Președintele Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), Gheorghe-Gabriel Gheorghe, a dat flit unei solicitări parlamentare printr-un răspuns la mișto privind interzicerea jocurilor de noroc în localitățile sub 15.000 de locuitori.

După intrarea în vigoare a Legii nr. 107/2024 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, s-a interzis funcționarea mijloacelor de joc tip slot-machine, adică mai cunoscute sub numele de „păcănele”, în localitățile sub 15.000 de locuitori. Pentru a estima impactul aplicării prevederilor acestei legii, deputatul PNL de Satu Mare Adrian Cosma a solicitat, recent, președintelui ONJN, Gheorghe-Gabriel Gheorghe, informații despre câte „păcănele” funcționează în România și câte se aflau amplasate în localitățile sub 15.000 de locuitori.

Gabriel Gheorghe: „Informațiile privind numărul păcănelelor sunt irelevante”

„Referitor la anumite informații privind impactul prevederilor Legii nr. 107/2024 raportat la funcționarea mijloacelor de joc tip slor-machine în localitățile sub 15.000 de locuitori și respectiv în localitățile cu peste 15.000 de locuitori, vă comunicăm faptul că instituția noastră nu extrage informații de natura celor solicitate, fiind irelevante raportat la specificitatea activității Oficiului și dinamica domeniului jocurilor de noroc”, a precizat Gabriel Gheorghe în documentul transmis către Parlament.

Răspunsul uluitor al bossului de la Jocuri de Noroc mai demonstrează că aceasta a luat ONJN pe persoană fizică și „în măsura în care va fi oportun se vor desfășura și activități specifice privind agregarea unor informații de natură statistică, rezultate consecvent celor de mai sus”. Astfel, când o să am chef poate o să fac și statistică privind numărul „păcănelelor” în localitățile sub 15.000 de locuitori și respectiv în localitățile cu peste 15.000 de locuitori. Ăsta da tupeu!