Infuzia de ghimbir, o soluție delicioasă și eficientă contra virozelor de sezon

Publicat: 16 ian. 2023, 20:31, de Magda Marincovici, în Sănătate , ? cititori
Infuzia de ghimbir, o soluție delicioasă și eficientă contra virozelor de sezon
Ceai de ghimbir SURSA FOTO: Pixabay

Ghimbirul (Zingibere officinale) este un aliment prețios pentru multiplele lui beneficii: reduce oboseala, are efect antiinflamator, îmbunătățește digestia, întărește sistemul imunitar.

Infuziile de ghimbir sunt o sursă de energie, deoarece rădăcina conține vitaminele B, C și E, minerale, oligoelemente (magneziu, fier, potasiu) și antioxidanți valoroși în lupta cu radicalii liberi.

100 grame de rădăcină de ghimbir conține: calorii (kcal) – 79, lipide totale – 0,8g, sodiu – 13 mg, potasiu –415 mg, carbohidrați – 18 g, zahăr- 1,7 g, proteine – 1,8 g, calciu – 16 mg și zero colesterol.  

Infuzia de ghimbir cu lămâie, băută dimineața, înainte de micul dejun sau între mesele principale, ajută la scăderea în greutate.

Totodată, ghimbirul contribuie la scăderea tensiunii arteriale, îmbunătățește circulația sângelui, reduce nivelul trigliceridelor și colesterolului.

Pentru infuzie: 200 ml de apă fierbinte, o felie de rădăcină de ghimbir proaspăt, ras, sucul de la o jumătate de lămâie și miere de albine. În apa clocotită, puneți ghimbirul și sucul de lămâie. Acoperiți și lăsați la infuzat 10-15 minute, apoi adăugați miere de albine.

Beneficiile ghimbirului sunt mai apreciate iarna, datorită acțiunii lui de energizare a organismului. Este extrem de eficient contra răcelilor de sezon și a durerilor de gât.

Este un expectorant natural fiind de mare ajutor în descongestionarea căilor respiratorii. De asemenea, activează procesul de transpirație, reducând simptomele asociate virozelor de sezon și gripei.

Infuzia este ideală, dar nu mai mult de patru căni pe zi. Se recomandă ca femeile însărcinate și cele care alăptează să consulte medicul înainte pentru a evita neplăcerile.