„Înșelătoria călătorilor blocați”, o nouă metodă care te lasă cu portofelul gol înainte de Paște

Publicat: 13 apr. 2025, 17:25, de Patrisia Brătan, în ACTUALITATE , ? cititori
„Înșelătoria călătorilor blocați”, o nouă metodă care te lasă cu portofelul gol înainte de Paște
sursa foto: Realitatea.net

Infractorii inventează în prag de Paște metode care de care mai ingenioase pentru a smulge bani de la oameni. „Înșelătoria călătorilor blocați” se numește noul trend inventat de hoții care se dau drept călători în dificultate și reușesc să păcălească chiar și persoanele vigilente.

„Înșelătoria călătorilor blocați”, noul mod în care hoții fac bani

Infractorii profită la maximum de spiritul de solidaritate al oamenilor. În pragul Paștelui, aceștia au pus la cale o altă metodă prin care facă bani, desigur, nu în mod cinstit, relatează Stiripesurse.ro.

Totul se întâmplă în spații publice: pe stradă, în gări, în centrele orașelor sau în parcările supermarketurilor. Escrocii vin cu o poveste lacrimogenă cum că și-au pierdut actele sau cardul bancar și cer bani să se întoarcă acasă.

Totuși, ei nu primesc nimic în mână, ci.. în cont de această dată. Hoții cer bani, însă promit să îi ramburseze imediat prin transfer bancar. Pentru a face acest lucru, aceștia folosesc o presupusă aplicație bancară pe smartphone-ul lor. În timp ce victima urmărește, un transfer instantaneu este falsificat.

Magia se întâmplă atunci când escrocii dispar, după ce s-au văzut cu banii in cont. Autoritățile avertizează in acest sens, spunând ca „Manipularea emoțională a victimelor este deosebit de perfidă”.

Vezi și: Bătrân înşelat cu peste 300.000 de euro. Escrocii s-au dat drept preoţi şi i-au vândut un cavou „operă de artă”

Ce se recomandă pentru a preveni astfel de situații

Autoritățile trag un semnal de alarmă pentru cetățenii care cad în plasa înșelătoriilor și lasă o listă cu recomandări:

  • Rămâneți întotdeauna sceptici când străinii cer bani;
  • Întrebați critic situația de urgență descrisă;
  • Nu te lăsa supus unei presiuni emoționale;
  • Verificați întotdeauna transferurile înainte de a da numerar;
  • Dacă aveți dubii, informați poliția.

Cele mai multe cazuri de înșelătorie au fost raportate în Germania. Însă, acest lucru nu înseamnă suntem ocoliți de escroci. De aceea, cetățenii ar trebui să fie deosebit de vigilenți, indiferent de țara în care se află. Experții presupun că fraudatorii sunt activi în regiune și în Europa.