Întârziere ”nebună” pe calea ferată din Japonia! Un șarpe a dat totul peste cap
Transportul feroviar din Japonia este unul dintre cele mai sigure și mai de încredere din întreaga lume. Trenurile glonț fac legea pe căile ferate, iar călătoriile cu trenul reprezintă o adevărată experiență, mai ales că vitezele sunt unele amețitoare. Ei bine, un șarpe mic a reușit să dea peste cap un sistem foarte bine pus la punct.
Întârziere ”nebună” pe calea ferată din Japonia
Întârziere ”nebună” pe calea ferată din Japonia, acolo unde un șarpe a dat totul peste cap! Căile ferate japoneze sunt unele dintre cele mai sigure din lume, iar trenurile glonț sunt cunoscute la nivel mondial pentru vitezele cu care se deplasează. Se știe că aproape nimic nu poate face ca faimoasele trenuri de mare viteză din Japonia să aibă întârzieri.
Ei bine, un şarpe micuţ care s-a strecurat într-un vagon de pasageri a reuşit să dea peste cap un sistem foarte bine pus la punct. Totul s-a întâmplat marţi, când un călător a raportat personalului din gara din Tokyo că un şarpe de 40 de centimetri a fost observat în vagonul unui tren care venea dinspre Nagoya, potrivit companiei feroviare centrale a Japoniei.
Trenul era programat să plece spre oraşul Osaka, dar a fost scos din circulaţie ca măsură de precauţie. Un alt tren a trebuit să fie alocat pentru această rută, ceea ce a provocat o întârziere care în România ar fi considerată una…normală.
Ei bine, schimbarea trenului, cu pasageri cu tot, a durat în Japonia 17 minute, o întărziere semnificativă pentru căile ferate japoneze, unde trenurile au, în general, întârzieri de…două secunde.
Cu toate acestea, nu a fost panică şi nu au fost raportaţi răniţi ca urmare a prezenţei reptilei, dar peste 600 de pasageri au fost afectaţi de această întârziere de 17 minute. Specia şarpelui este deocamdată necunoscută, iar o analiză este în curs de desfăşurare pentru a determina cum a ajuns şarpele la bord, a declarat compania feroviară pentru CNN.
„Este greu de imaginat că şerpi sălbatici s-au urcat cumva în tren într-una dintre staţii. Avem reguli care interzic aducerea şerpilor în Shinkansen”, a declarat un purtător de cuvânt pentru AFP. „Dar nu verificăm bagajele pasagerilor”, a adăugat el.
Trenul-glonţ, cunoscut sub numele de Shinkansen în Japonia, este cunoscut pentru eficienţa sa, precum şi pentru vitezele de până la 320 de kilometri pe oră. Navetiştii din Japonia mizează pe fiabilitatea serviciului feroviare. În 2017, un conductor al unui tren, Tsukuba Express, a declanşat scuze în lanţ după ce a plecat cu 20 de secunde mai devreme, reaminteşte CNN.
Lansată pentru prima dată în 1964, reţeaua Shinkansen nu a avut niciodată un accident soldat cu moartea sau rănirea vreunui pasager, potrivit Japan Railways.