Interzis la pescuit. Cât durează perioada prohibiției pentru pescarii comerciali
Prohibiţia generală a pescuitului în România a început din 9 aprilie. Astfel este protejată resursa piscicolă în perioada de reproducere şi cea imediat următoare. Măsura se instituie în fiecare an, prin ordin comun al Ministerelor Mediului și Agriculturii.
În perioada interdicțiilor, pescarii comerciali vor putea captura doar scrumbie, specie pentru care interdicțiile se aplică etapizat pe Dunăre. Aceștia se plâng, însă, din cauza capturilor mici – și de faptul că nu se acordă subvenții pentru când sunt afectați de restricții ori de condițiile meteo neprielnice.
În timpul unei dezbateri avute de pescari la Tulcea cu autoritățile din domeniu, discuțiile au fost aprinse, potrivit Europa FM.
Prohibiția se instituie pentru 60 de zile în apele interioare din România. Astfel, până la 7 iunie, este interzis pescuitul în Prut, în zonele inundate temporar sau permanent de acest râu și în lacul de acumulare Stânca-Costeşti.
Unde nu e permisă capturarea peștilor
Nu e permisă capturarea peștilor în același interval nici în lacurile de pe litoral, în meleaua Sfântu Gheorghe până la Ciotic, în complexul Razim-Sinoe, zone din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.
Prohibiţia pescuitului în apele de frontieră începe din 24 aprilie şi va dura 45 de zile. Măsura este valabilă pentrul braţul Chilia al Dunării până în golful Musura şi pe Dunăre, în zona care constituie frontieră de stat cu Bulgaria.