Invitație dulce la Chocolate Saga
Vineri, 22 noiembrie 2024, ciocolatierii români își lansează colecțiile de dulciuri și cadouri pentru sărbătorile de iarnă, la Sala Polivalentă din București. Expoziția Chocolate Saga va fi deschisă de vineri până duminică.
Festivalul Chocolate Saga deschide sezonul cadourilor cu o ediție de Crăciun a evenimentului, la Sala Polivalentă din București, și va reuni cele mai mari nume din România în domeniul ciocolatei.
Fiind singura expoziție de profil din țară, ciocolatierii au exprimat nevoia organizării acestui eveniment înainte de luna decembrie, cu scopul de a definitiva contractele și parteneriatele pentru perioada sărbătorilor. Nu vor lipsi demonstrațiile live, lansarea unor noi colecții de praline și cadouri personalizate pentru sărbătorile de iarnă.
„Această ediție de Crăciun pare să devină cea mai așteptată tradiție. După trei ediții în doar doi ani, piața de ciocolată din România prinde contur. Atât maeștrii ciocolatieri, cât și vizitatorii se declară mai interesați de ediția de Crăciun, care a început ca o ediție-pilot și s-a transformat în evenimentul anului”, consideră Adina Istrate, organizator al evenimentului.
La această ediție, organizatorii au pregătit o zonă pentru demonstrații, în care maeștri talentați ai ciocolatei vor susține demonstrații în toate cele trei zile de eveniment, potrivite pentru toate tipurile de public – de la spectacole de creație, la demonstrații practice. Acestea vor fi transmise live atât pe ecranele expoziției, cât și pe paginile de social media Chocolate Saga și ale partenerilor media.
Cei care vor fi prezenți vor putea învăța cum se fac pralinele, dar și secretul momentului: cum se prepară celebra ciocolată Dubai.
80% dintre expozanți prezintă produse benefice pentru sănătate și mai mult de jumătate au și produse de post.
„Realitatea este că ciocolata românească este spectaculoasă, atât din punctul de vedere al lucrării estetice, cât și atunci când vorbim de gust și de sănătate. 80% dintre expozanți aduc în expoziție produse sănătoase. Unii dintre ei plusează și dau un scop medicinal preparatelor“, ne-a spus Adina Istrate, organizator.
„Se poartă învelișul porțelanat pentru prăjituri și, din câte îmi dau seama după cantitățile uriașe comandate de parteneri, în mod clar se poartă ciocolata premium, de cea mai bună calitate. Rămâne în top vânzări ciocolata Dubai, dar urcă și umpluturile cu fructe sau uleiuri esențiale pentru sărbători”, consideră Octavian Petruț, de la firma Kestar.
La rândul lor, Ioana Bunea și Carmela Dragomir, de la Dulcelle, ne-au spus: „Suntem mândri că suntem români, motiv pentru care am creat o colecție de praline tricolor și una de turtă dulce în motive tradiționale românești, colecții pe care le-am prezentat și peste hotare, să ne reprezinte gustul cu mândrie”.
„Într-o lume tot mai digitalizată, avem nevoie de conectare. Iar când vine vorba de industria de cofetărie, ciocolata este de departe pe primul loc. În această perioadă, ciocolatierii setează trenduri noi, gusturi de sărbătoare și împărtășesc pasiunea lor publicului larg. Suntem bucuroși să susținem această întâlnire unică între ciocolatieri și venim totodată în întâmpinarea pasionaților care își creează singuri deserturile acasă” , a mai dezvăluit Marian Anghel, owner OmniaGusti.
„Am înțeles că industria are nevoie de o întâlnire cu public la București, perioada sărbătorilor de iarnă fiind cea mai aglomerată din an pentru acest sector. Și pentru că este un subiect de interes național, suntem bucuroși să intermediem această întâlnire unică între ciocolatieri, partenerii noștri care prepară și vând produsele, cumpărători și publicul larg. Este momentul în care se lansează colecțiile, se semnează contractele, se fac degustări și chiar rezervări pentru sărbători. Este momentul în care se stabilesc trendurile și pașii de urmat în anul viitor”, a concluzionat Andreea Ilina, organizator.
Partenerii oficiali Omnia Gusti Chefs Supplier, unul dintre cei mai mari furnizori de ingrediente pentru industria de cofetării și patiserii din România, și Dulcelle, unul dintre cei mai cunoscuți și talentați manufacturieri de praline premiate la nivel internațional, vor susține Festivalul Chocolate Saga.
Evenimentul se desfășoară la Sala Polivalentă, în București, în perioada 22 -24 noiembrie 2023, de vineri, ora 12:00, până duminică, ora 18.00. Biletul de intrare costă 15 lei, iar copiii sub 10 ani și persoanele cu dizabilități beneficiază de intrare gratuită.