Ionuț Moșteanu, după suspendarea ședinței Birourilor reunite ale Parlamentului: Mai încercăm o dată luni
Liderul deputaţilor USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, a criticat absenţa liderilor PNL şi PSD de la şedinţa Birourilor permanente reunite ale Parlamentului.
„Din nou, nu am avut cvorum la şedinţa Birourilor Permanente Reunite în care trebuia să stabilim calendarul moţiunii de cenzură. Au lipsit din nou liderii PNL şi PSD. Pare că USL revine în forţă. Domnule Ciolacu, nu era vorba că abia aşteptaţi să îl daţi jos pe Florin Cîţu din fruntea Guvernului? P.S. Mai încercăm o dată, luni la 12.00„, a scris Moşteanu sâmbătă, pe Facebook.
Şedinţa Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului a fost suspendată, din lipsă de cvorum, fiind amânată pentru luni.
În această şedinţă ar fi trebuit stabilit calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură depuse vineri noaptea de parlamentarii AUR şi USR PLUS.
Luni se ajunge la a treia încercare
Şedinţa Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului a fost suspendată, din lipsă de cvorum, fiind amânată pentru luni. În această şedinţă ar fi trebuit stabilit calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură depuse vineri noaptea de parlamentarii AUR şi USR PLUS.
Iniţial, Birourile permanente reunite ale celor două Camere fuseseră convocate vineri, la ora 23,00, dar şedinţa nu a putut avea loc, din lipsă de cvorum, fiind amânată pentru sâmbătă. Birourile reunite se vor reuni din nou, luni, de la ora 12,00.
„Nu a existat cvorum din nou. Au fost prezenţi 6 membri ai Biroului Permanent de la Senat şi 6 membri de la Camera Deputaţilor. Deci, 12. Cvorumul necesar pentrru sedinţă este de 14 membri. Am convocat o nouă reuniune a Birourilor Permanente reunite pentru ziua de luni, la orele 12.00„, a precizat preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, într-o declaraţie de presă susţinută la Alba Iulia.
Moţiunea de cenzură „Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!”, semnată de 122 de parlamentari, a fost depusă vineri la Senat şi Camera Deputaţilor.
Potrivit regulamentului activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, moţiunea de cenzură, care poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor, se prezintă birourilor permanente şi se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, în ziua în care aceasta a fost depusă.
Moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii. Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere. Data şi locul şedinţei comune, împreună cu invitaţia de participare, se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, cu 24 de ore înainte ca aceasta să aibă loc.